ŽMINJ

BOGAT PROGRAM UOČI BOŽIĆA: Foto-kutak, izložba jaslica, koncert, predstava, radionice i Djed Božićnjak

Tijekom prosinca i žminjski će se ugostitelji pridružiti zajedničkom božićnom ugođaju s posebnom ponudom kuhanog vina, fritula i domaćih paština * Svakog utorka tijekom prosinca igraonica Pikula (pokraj slastičarnice Erman) od 17 do 19 sati priređuje zabavne radionice

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Božić u Žminju - prigodno uređen fotokutak

Božić u Žminju - prigodno uređen fotokutak


Ususret Božiću u Žminju će se tijekom prosinca odvijati niz prigodnih programa za sve generacije, a većina ih je i humanitarnog karaktera. Programi će se uglavnom odvijati u, za ovu priliku posebno ukrašenoj, žminjskoj Kuli, no bit će i programa na otvorenom, na igralištima, trgovima i u kafićima.

Kroz tri prosinačka vikenda (od petka do nedjelje, sve do 19. prosinca) u žminjskoj Kuli se blagdansko raspoloženje može oplemeniti priključivanjem humanitarnoj akciji "Reci: tičić!", odnosno fotografiranjem u prigodno dekoriranom foto-kutku.

Dio prihoda od fotografiranja namijenjen je za pomoć udruzi za skrb o djeci oboljeloj od malignih bolesti "Jak kao Jakov". Na božićni photo-session može se doći između 9 i 21 sat, uz prethodnu rezervaciju termina na e-mail artium@arka-level.hr.

U žminjskoj Kuli će od 6. do 20. prosinca po osmi put biti postavljena izložba kućnih božićnih jaslica. Izloženo će biti dvadesetak jaslica od raznih materijala autora sa Žminjštine te iz Poreča i Pićna, a izložba se može pogledati radnim danom od 10 do 15 sati te subotom i nedjeljom od 10 do 13 sati. U subotu 11. prosinca u parku pokraj škole božićni će koncert s početkom u 10 sati održati gitarski duo "Little Whisper".

Istoga dana će se na obližnjem igralištu od 11 do 13 sati održati kreativne radionice za djecu "Nutty Scientists", na kojima će se izrađivati božićni ljigavci sa šljokicama koji svijetle u mraku, a igraonica Žuti kišobran pobrinut će se za oslikavanje lica i organizaciju izrade novogodišnjih ukrasa.

Također u subotu 11. prosinca od 10 do 13.30 sati udruga "Jak kao Jakov" organizirat će humanitarnu prodaju božićnih ukrasa.

Za kraj ove kreativne i zabavne žminjske subote slijedi predstava "Otmica Djeda Mraza" Teatra Naranča, s početkom u 13 sati. Po završetku predstave, u 13.30 sati Djed Božićnjak podijeliti će poklone djeci predškolske dobi, od navršenih godinu dana koji nisu polaznici Dječjeg vrtića "Rapčići" Žminj.

Tijekom prosinca i žminjski će se ugostitelji pridružiti zajedničkom božićnom ugođaju s posebnom ponudom kuhanog vina, fritula i domaćih paština. Svakog utorka tijekom prosinca igraonica Pikula (pokraj slastičarnice Erman) od 17 do 19 sati priređuje zabavne radionice za djecu na kojima će se izrađivati božićni ukrasi i čestitke i pisati pisma Djedu Božićnjaku.

Božićne programe u Žminju organizira Turistička zajednica u suradnji s Općinom Žminj, udrugama i volonterima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of