GRADSKI PROJEKT

Betoniranje i obrada završnog sloja trajat će do sredine idućeg tjedna: Uređenje porečke rive napreduje po planu, USKORO DOVRŠETAK PROMETNICE

| Autor: Portal Glas Istre

Što više napreduju radovi, sve više vidimo kako se radi o jednom stvarno lijepom projektu koji će sačuvati stari dio poput stoljetnog drvoreda crnika, a stvoriti novi s kamenom i modernim elementima. Središnji dio rive je, sad kad više nema štandova, ustvari jako veliki prostor koji će sigurno zaživjeti kao novo mjesto okupljanja. Naš grad je ulaganje u rivu čekao godinama i drago mi je da je to došlo na red jer se radi o najreprezentativnijem dijelu našega grada, koji zaslužuje više od asfalta, kaže porečki gradonačelnik Loris Peršurić

  

Nastavljaju se radovi na uređenju porečke gradske rive, jednog od najreprezentativnijih dijelova grada. U tijeku su radovi na pripremi podloge za završni sloj betonske prometnice uz drvored crnika koji ostaje ukomponiran i u novi koncept uređenja.

Betoniranje i obrada završnog sloja počinje danas i trajat će do sredine idućeg tjedna, nakon čega će promet biti preusmjeren preko nove prometnice kako bi se mogli završavati radovi na popločavanju onog dijela na kojem se trenutno odvija promet.

Do sad je izvršena zamjena podloge kamenog popločenja na većem dijelu zahvata, izvedene su podzemne instalacije vodovoda, javne rasvjete, oborinske odvodnje i elektroničke komunikacijske infrastrukture, te je počelo postavljanje kamenog popločenja na parteru rive. 

Velik prostor

Istovremeno s građevinskim radovima, u tijeku je i arheološko istraživanje na nalazištu u dijelu rive na križanju s ulicom Cardo Maximus. Planirani završetak arheoloških radova je 10. svibnja ove godine, nakon čega će biti kompletirani radovi na betonskoj prometnici s formiranjem kružnog raskrižja na tom dijelu.

- Što više napreduju radovi, sve više vidimo kako se radi o jednom stvarno lijepom projektu koji će sačuvati stari dio poput stoljetnog drvoreda crnika, a stvoriti novi s kamenom i modernim elementima. Središnji dio rive je, sad kad više nema štandova, ustvari jako veliki prostor koji će sigurno zaživjeti kao novo mjesto okupljanja. Naš grad je ulaganje u rivu čekao godinama i drago mi je da je to došlo na red jer se radi o najreprezentativnijem dijelu našega grada, koji zaslužuje više od asfalta. Iako su nam sve druge komunalne aktivnosti na čekanju zbog mjera štednje, smanjenja prihoda i usmjeravanja sredstava za pomoć gospodarstvu, s rivom svakako nastavljamo jer se radi o generacijskom projektu. Trebalo je imati hrabrosti upustiti se u to kad smo unaprijed znali da će biti puno arheoloških nalazišta, infrastrukturnih komplikacija, kao i činjenice da se radi o projektu o kojem imamo različita mišljenja i ideje. Siguran sam da će dovršeni projekt pokazati kako se radi o modernom i lijepom projektu koji će obogatiti naš grad i ponudu, kaže o ovom zahvatu porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini