banjole

Ambijentalna izvedba komedije na otvorenom: "ISTRIJANSKE NAVADE" DO SUZA NASMIJALE PUBLIKU

| Autor: Glas Istre
Istrijanske navade Banjole

Istrijanske navade Banjole


U sklopu ovogodišnjeg programa kazališnih predstava u organizaciji Općine Medulin, ove je subote Teatar Naranča u Banjolama igrao svoju novu, sjajnu komediju "Istrijanske navade". Ova je ambijentalna izvedba na otvorenom organizirana na novoj lokaciji te se igralište Područne škole Banjole pokazalo odličnim odabirom za izvedbu sličnih kulturno-zabavnih programa.

Mnogobrojni okupljeni gledatelji, njih više od stotinu pristiglih ne samo iz Banjola, već i iz ostalih naselja općine Medulin, kao i posjetitelji iz Pule i bliže okolice uživali su u zaista odličnoj priči o "istrijansken čoviku i njegovim mukama i zadovoljstvima po turizmu". Odlične replike, dimanične, brze scene i stopostotno pogođena tema odlikuju, kako kažu iz Teatra Naranča, ovu "jeno malo črnu komediju", iz njihova programa Scena 15+.

Unatoč ne baš najboljoj vremenskoj prognozi te čak i laganoj kišici koja je počela padati nakon otprilike pola sata trajanja predstave, glumci se nisu dali smesti. Gledatelji su uzvratili pokazavši svoju naklonost oboružavši se kišobranima i jaknama, kako bi nastavili uživati u priči bračnog para, Vinka i Marije koji pokušavaju u zadnji tren pripremiti sve za dolazak prvih turista, pri čemu im pomažu zanimljivi likovi poput susjede Slavonke, poštara te mlade cure Tine iz grada, a probleme im stvaraju bezvremenska baba Fuma te (pokojni) barba Mario. Iz scene u scenu, iz anegdote u anegdotu, sat i pol proletjelo je u smijehu i suzama, te su se "Istrijanske navade" u Banjolama zaista proslavile.

I zaista nema boljeg lijeka do smijeha, ironije i autoironije koja katarzično djeluje i dopire do svakog gledatelja, posebno na sve domaće ljude, i pogotovo u izvedbi poput ove banjolske, prema kraju turističke sezone u najturističkijoj općini na Jadranu. Bila je ovo treća kazališna izvedba održana ovog ljeta na području općine, a koju je Općina Medulin kao i sve do sada organizirane predstave poklonila svojim mještanima i posjetiteljima te je ulaz za sve zainteresirane bio slobodan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater