ROVINJ

4. FLORIJANA Na trgu otvoren još jedan Festival cvijeća i domaćih proizvoda

| Autor: P. SOFTIĆ
sajam cvijeca u rovinju

sajam cvijeca u rovinju


Festival cvijeća i domaćih proizvoda otvoren je jučer u Rovinju, na omiljenom okupljalištu na rivi. Četvrta po redu Florijana na Trgu Maršala Tita do nedjelje će zainteresiranim posjetiteljima predstaviti proizvođače i njihove proizvode poput cvijeća, sadnica, ukrasnog, aromatičnog i začinskog bilja, lončanica i stablašica. Jesen je period jarkih boja i brojnih plodova prirode, a još uvijek je dovoljno povoljno vrijeme da vrtovi, balkoni i interijeri dobiju novi, šareni izgled. Sada je, primjerice, vrijeme ciklama, maćuhica, trajnica, sukulenata i tako dalje, a na Florijani će se ovaj put predstaviti i u zadnje vrijeme dosta tražena biljka, prekrasni Hibiscus močvarac koji cvate velikim cvjetovima u raznim bojama.

U ponudi se mogu naći i šareni jesenski aranžmani i vrtići, a uz cvijeće se smjestila i ništa manje atraktivna i bogata ponuda kaktusa i sukulenata poznatog pulskog uzgajivača i kolekcionara kaktusa Vlade Bazikića. Ovakav sajam uvijek je dobra prilika da se direktno od uzgajivača doznaju potrebni, zanimljivi i korisni savjeti u vezi bilja, o pravilnom izboru sadnica, zemlje i okruženja, podobnim terminima presađivanja, orezivanja, zaštiti, te mnogim drugim specifičnostima koje pomažu za stvaranje ugodne zelene oaze.

Sajmu se pridružuju i proizvođači raznih domaćih proizvoda od meda, aronije, domaćeg voća i voćnih sokova, suhomesnatih proizvoda, sira i tako dalje, a sve to može se razgledati i kupiti svakodnevno od 9 do 19.30 sati. Organizator Florijane je Udruga InphoS.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater