VREMENSKA PROGNOZA ZA ISTRU

Stiže porast temperatura, ali i nova runda saharskog pijeska: "Takvo stanje potrajat će danima"

| Autor: Glas Istre/Istramet
(Snimila Emica Elveđi/Pixsell)

(Snimila Emica Elveđi/Pixsell)


Medije su jučer preplavile vijesti o novom dolasku saharske prašine, a nažalost riječ je o točnim informacijama. Zahvaljujući porastu partikulata u višim slojevima atmosfere, već u nedjelju ponovno bi mogli ostati bez nebeskog ljetnog plavetnila, piše IstraMet.

Prognoze grčkog SKIRON-a su poprilično nedvosmislene, te jasno ukazuju kako će u već u nedjelju doći do većeg dotoka saharske prašine. Uslijed povećane koncentracije partikulata nebo će vjerojatno ponovno postati zamućeno i sivkasto.

Vjetar će u cijeloj regiji već u subotu sa sjeveroistočnih smjerova naglo okrenuti na južne smjerove. U našim krajevima u drugom dijelu subote ojačat će jugozapadnjak koji će nastaviti puhati i u idućim danima, što se dobro može uočiti na meteorološkim kartama.

Takvo stanje potrajat će danima, a možda i tjednima uz standardne dnevne varijacije. S obzirom na sve, čini se kako će mnogi s nestrpljenjem čekati novu frontu i buru koja bi raščistila atmosferu.

Vremenska prognoza za Istru

SUBOTA - Pretežno sunčano vrijeme. Zapuhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 15 do 19 °C, dnevne vrijednosti između 27 i 30 °C.

NEDJELJA - Djelomice sunčano vrijeme uz visoku naoblaku. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 16 do 20 °C, dnevne vrijednosti između 29 i 33 °C.

PONEDJELJAK - Djelomice sunčano vrijeme. Puhat će većinom slab jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 17 do 22 °C, dnevne vrijednosti između 30 i 34 °C.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter