Brojna odličja na natjecanjima

Vrijedni rezultati školaraca žminjske Osnovne škole Vladimira Gortana

| Autor: Tea Tidić
Najmlađi na Košljunu (Foto: OŠ Vladimira Gortana Žminj)

Najmlađi na Košljunu (Foto: OŠ Vladimira Gortana Žminj)


Učenici Osnovne škole Vladimira Gortana iz Žminja i ove su godine na brojnim natjecanjima, susretima i smotrama ostvarili izvrsne rezultate. Za izvrsnost u postignućima, tj. prvo, drugo i treće mjesto na županijskim natjecanjima te državnim natjecanjima, svake godine načelnik Općine Žminj priredi prijem i dodijeli učenicima priznanja.

- Ove smo godine bili jako dobri u sportskim postignićima na županijskim natjecanjima u atletici i krosu za učenike nižih razreda te krosu i nogometu za učenike u kategoriji petih i šestih razreda. Izdvajamo i osobito dobru ostvarenost na natjecanjima za darovite u području matematike i informatike: Klokan, Dabar i Matematička liga. Isto tako bilježimo odlične rezultate u poznavanju talijanskog jezika gdje je naša učenica Lisa Orbanić osvojila prvo mjesto na Državnom natjecanju. Lijepi su i rezultati u području geografije, Lidrana, Sabora čakavskog pjesništva, hrvatskog jezika, povijesti, matematike, tehničke kulture, kviza Krasna zemljo..., saznajemo od Mirande Roce, ravnateljice žminjske Osnovne škole Vladimira Gortana.

(Foto: OŠ Vladimira Gortana Žminj)(Foto: OŠ Vladimira Gortana Žminj)

Za osvojeno prvo mjesto na Državnom natjecanju iz Talijanskog jezika i četvrto mjesto na Državnom natjecanju iz krosa za učenike petih i šestih razreda načelnik Općine Žminj upriličit će poseban prijem i uručiti nagrade vrijednim učenicima, a za svoj trud učenici su dobili i nagradni izlet.

- Posljednje tri godine za izvrsne učenike u suradnji s Općinom Žminj škola organizira nagradni izlet. Ove smo godine odabrali odlazak na Košljun, Krk i Jurandvor za ukupno osamdeset i dva učenika. Ovom prilikom zahvaljujemo načelniku Općine Žminj Željku Plavčiću na podršci i valorizaciji izvrsnosti u zajednici, ističe ravnateljica Roce.

(Foto: OŠ Vladimira Gortana Žminj)(Foto: OŠ Vladimira Gortana Žminj)

Lisa Orbanić osvojila je 1. mjesto na Državnom natjecanju iz talijanskog jezika

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter