Akcija Klupice za srce još uvijek traje

Prikupljeno 1.824,42 eura za Dječji dom Ruža Petrović

| Autor: Zvonimir Guzić
(Foto: TZ Novigrad)

(Foto: TZ Novigrad)


Osam šarenih autorskih Klupica za srce predstavljene su široj javnosti protekli vikend u Parku novigradskih ribara, u sklopu programa Park Food Festa održanog u Novigradu.

Projekt Klupica za srce pokrenut je na inicijativu nekolicine odgajateljica novigradskog Dječjeg vrtića Tičići kako bi se otkupom klupica koje su kreirali vrtići, prikupile donacije za Dječji dom Ruža Petrović u Puli. Na predstavljanju klupica, na štandu sa donacijskom prodajom, raznih dječjih rukotvorina nastalih tijekom provođenja akcije, prikupljeno je 1.824,42 eura.

(Foto: TZ Novigrad)(Foto: TZ Novigrad)

Poziv za uključivanje u projekt upućen je na proljeće svim dječjim vrtićima Istarske županije, te se tijekom svibnja u projekt uključilo šest vrtića: novigradski Tičići i Suncokret-Girasole, Kalimero iz Brtonigle, Duga iz Umaga, Grdelin iz Buzeta i Mali svijet iz Pule. Kroz kreativnu suradnju odgajateljica, djece, roditelja i umjetnika, vrtići su izradili unikatne klupice, otporne na vremenske prilike i prikladne za postavljanje na otvorene vanjske prostore.

Poznata novigradska Likovna udruga Agata priključila se projektu svojom autorskom klupicom, te je u dodatnim edukacijama u svom ateljeu upoznala najmlađe Novigrađane iz vrtića i osnovne škole s tehnikama izrade mozaika. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter