USUSRET izborima za mo Grada Vodnjana

Goran Kovačić: Zalagati ćemo se za kvalitetniji i bolji život naših sugrađana

| Autor: Tea Tidić
Vodnjan (Arhiva Glasa Istre)

Vodnjan (Arhiva Glasa Istre)


Ove nedjelje na području Grada Vodnjana održat će se izbori za mjesne odbore. Jedan od kandidata za MO Vodnjan zapad jest i Goran Kovačić, nositelj liste HDZ-a, koji je predstavio svoj program.

- Ovo su prvi izbori u povijesti grada Vodnjana za mjesne odbore. Zalagati ćemo se za kvalitetniji i bolji život naših sugrađana, imamo kvalitetne ljude koji nas podupiru i koji nam pomažu detektirati nedostatke u njihovim sredinama i davanju prijedloga za otklanjanje istih da bi ostvarili kvalitetniji i sigurniji život u svojim životnim sredinama.

Zalažemo se za osiguranje boljih uvjeta prihvata turista kod Astre i kod gradskog groblja, te sigurno i uredno okruženje u parkovima, dječjim igralištima i ostalim mjestima gdje se okupljaju naša djeca. Pojačat ćemo sitne komunalne radove koji su potrebni našim sugrađanima, te se zalagati za povećanje sigurnosti prometa u starim jezgrama Vodnjana, Galižane i Peroja, postavljanje uspornika i kamera za sigurnost prometa. Također, zalagat ćemo se za revitalizaciju starogradskih jezgri naših naselja, stavljanje u funkciju zapuštenih i zatvorenih poslovnih prostora a posebno u Vodnjanu, s naglaskom na Trgovačku ulicu, te poraditi na stvaranju uvjeta za kupnju i obnovu ruševnih zgrada u starim jezgrama Vodnjana, Galižane i Peroja, kao i kvalitetnije uređenje zelenih površina poglavito u Barbarigi, ističe Kovačić, koji je prokomentirao i trenutnu političku situaciju u Vodnjanu.

- Jako smo zabrinuti zbog nefunkcioniranja gradskog vijeća i gradske uprave, svjesni smo da su ovi programi koje nudimo građanima Vodnjanštine već trebali biti realizirani jer su političke opcije koje sjede u gradskoj upravi obećavale slične programe koji nisu realizirali, zato mi, kao HDZ, nudimo kroz naše članove u mjesnim odborima aktivnost i dobru komunikaciju sa sugrađanima i zauzetost u rješavanju problema koje smo detektirali i nove koje ćemo u budućnosti detektirati - prepoznati.

Kriza u gradskom vijeću traje predugo i žrtve takvih odnosa su između gradskog vijeća i gradonačelnika su građani Vodnjanštine, ističe Kovačić.

Kako smo već pisali, birališta za izbore za mjesne odbore Vodnjan bit će otvorena od 7 do 19 sati, a birači će, ovisno o mjestu prebivališta, birati članove vijeća šest mjesnih odbora - Vodnjan Sjever, Vodnjan Zapad, Galižana, Peroj, Barbariga – Betiga – Mandriol i Gajana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter