20. croatian salsa festival

FOTO / Zvuci strasti i plesni pokreti zavladali pod rovinjskim nebom. Večeras legendarni Isaac Delgado

| Autor: Sandra CERIN
(Snimila Sandra Cerin)

(Snimila Sandra Cerin)


Zvuci strasti i plesni pokreti ponovno su zavladali ispod rovinjskog neba, počeo je jubilarni, dvadeseti po redu, Croatian Salsa Festival.

(Snimila Sandra Cerin)(Snimila Sandra Cerin)

Od 10 do 16 sati je prekjučer 2,700 plesača s koferima strpljivo čekalo u redu kako bi preuzeli svoje narukvice. Pasevi koji uključuju sve dane rasprodani su prije dva tjedna.

Plesna elita

- Ovo je prva godina da smo dobili brojku od 5,000 sudionika što je maksimalni kapacitet koji Stara tvornica može primiti, neki su ostali odmah i na radionicama. Smještaj se rezervira godinu dana unaprijed, na cijene se ne žale. Croatia Salsa Festival puni Rovinj ovih tjedan dana. Dvadeset godina uspjeli smo održati kontinuitet, unatoč koroni 2020. godine kada je festival održan u online izdanju, otkriva nam Ivona Bene, zadužena za marketing festivala.

(Snimila Sandra Cerin)(Snimila Sandra Cerin)

(Snimila Sandra Cerin)(Snimila Sandra Cerin)

Plesne radionice održavati će se svakoga dana (od ponedjeljka) do nedjelje, predavanja o raznim plesnim stilovima, te radionica istezanja i opuštanja.

- Imamo više od dvjesto sati plesnih radionica, 60 instruktora od kojih najbolji dolaze sa Kube, Sjeverne Amerike te Europe, dakle možemo reći da se ovdje okuplja svjetska plesna elita, dodaje Ivona.

Niti kiša nije uspjela pokvariti večernju atmosferu prvoga dana salse, jer su plesači hrabro preselili zabavu u dvoranu, nastavljajući plesati u ritmu latino glazbe.

Za one koji još nisu kupili plesni outfit, u sklopu nekadašnje tvornice otvorena je i mala trgovina u kojoj se, doznajemo, najviše prodaju - plesne cipele.

(Snimila Sandra Cerin)(Snimila Sandra Cerin)

(Snimila Sandra Cerin)(Snimila Sandra Cerin)

Gosti će se zagrijavati na dnevnim partyjima u turističkom naselju Villas Rubin, uz bazen i more, te uživati u boat partyjima svakog dana od 14 do 20 sati.

Na festivalu sudjeluje dvadeset dj-a od kojih se najviše izdvaja Dj York, Bachata dj, animator te instruktor, koji se kako kaže u Hrvatskoj osjeća kao kod kuće, te priznaje kako je na salsi upoznao ženu svog života. Glazbene poslastice očekuju ih i na otoku Sveta Katarina, sportskoj dvorani srednje škole Zvane Črnje te u dvorani Multimedijalnog centra.

Organizatori ističu kako na salsi plesači često nađu partnere pa i one životne.

Legendarni Isaac Delgado

Srijedu se može provesti uz legendarnog Isaaca Delgada od 23 sata, dok je subota rezervirana za spektakularni Gala Party u staroj tvornici Adris.

Ova se plesna »senzacija« održava uz potporu Grada Rovinja, Turističke zajednice grada Rovinja i hotelijersko turističke kompanije Maistra Hospitality Group.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter