mještani nezadovoljni

Pomorsko (ne)dobro: Uvala Stupova ograđena. Investitor: To je zbog sigurnosti posjetitelja

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


U redakciju Glasa Istre javio se čitatelj koji tvrdi da je njemački investitor koji namjerava izgraditi do 40 luksuznih vila na rubnom obalnom dijelu općine Kršan pored Brestove, na granici između Istarske i Primorsko - goranske županije, ogradio dio atraktivne Uvale Stupova.

Građevinska inspekcija

Čitatelj tvrdi da su četiri Nijemca zagradila cijelu plažu u Uvali Stupova, da su došli putem s gornje strane i ograda i sva oprema, koju je po njemu netko dopremio morskim putem, te ih je čekala u uvali. Što se događa u tom dijelu općine Kršan pokušali smo saznati od općinskog načelnika Romana Carića, no on nam je samo kratko odgovorio:

- Nemam komentara, to je privatni projekt, rekao je Carić pa smo pojašnjenje potražili kod predstavnika investitora, Josipa Milića, suvlasnika tvrtke " Amre projekt" iz Nurnberga koja je prije tri godine od privatnog vlasnika kupila šest hektara neurbaniziranog zemljišta kako bi nakon urbanizacije ovdje sagradila luksuzan turistički kompleks.

Milić opovrgava tvrdnje čitatelja.

- Plaža nije ni u kojem pogledu zatvorena niti je onemogućen pristup plaži. Ograđen je samo prostor oko kućica na dijelu našeg terena, jer smo dužni staviti zaštitnu ogradu zbog radova, izrade šumskog puta za što smo od nadležnog Upravnog odjela Istarske županije dobili dozvolu početkom travnja.

Stavili smo znakove upozorenja, a sve u svrhu zaštite posjetitelja Uvale Stupova, kako bi ovdje sigurno mogli provoditi ugodno vrijeme na plaži, da ne prelaze ogradu zbog vlastite ali i naše sigurnosti. Tamo su u tijeku radovi na šumskom putu, a postoji i mogućnost odrona kamenja. 

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter