"Nema razloga za zabrinutost"

U donjoj Raši srušen most, zaustavljeni radovi na izgradnji novog. Mještani ogorčeni

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Izgradnja novoga mosta preko kanala u donjoj Raši već mjesecima stoji nakon što je srušen stari mostić koji je zbog svojih gabarita zaustavljao vodu i naplavine što je dovodilo do prelijevanja vode i poplave prošle godine.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Mještani ogorčeni

Mještani Raše zabrinuto promatraju tako veliku pasivnost, a posebice su ogorčeni jer je izvođač radova odvezao dva kontejnera s gradilišta. Kako nemaju nikakvih informacija o tome što se događa te hoće li se i kada radovi nastaviti, jer je općinska načelnica podnijela ostavku, pa se čekaju novi izbori koje je raspisala Vladina povjerenica, nazvali smo tvrtku Antirost iz Delnica koja je srušila stari most i izvođač radova je na izgradnji novoga. Direktor Antirosta, Josip Milković, pojasnio nam je situaciju.

- Radovi stoje jer nismo dobili potrebnu dokumentaciju za nastavak a nismo ni potpisali ugovor za drugu fazu radova. Odvezli smo kontejnere za kancelariju i materijal jer nam sada nisu potrebni.

Nema razloga za zabrinutost jer nismo napustili gradilište, radovi će se nastaviti kada dobijemo potrebnu dokumentaciju koju čekamo već šest mjeseci, a to je katastarski upis, parcelizacija i suglasnost Hrvatskih voda.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Druga faza radova

Kada to dobijemo i potpišemo ugovor sa drugu fazu radova nastaviti ćemo i most možemo završiti u roku od 30 dana, rekao nam je Milković te poručio mještanima Raše da zastoj na izgradnji nije njihova krivica ali da nema razloga za zabrinutost jer će radovi krenuti čim se riješi papirologija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter