vikend u istri

U akciji prometne policije kontrolirano 40 vozača, gotovo polovica počinila ovaj prekršaj

| Autor: Glas Istre
(Foto: PU Istarska)

(Foto: PU Istarska)


Tijekom proteklog vikenda je na području PU istarske evidentirano 18 prometnih nesreća, od čega osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama jedna osoba teško, a osam lakše ozlijeđeno. Alkohol je evidentiran u tri prometne nesreće.

Utvrđeno je 287 prekršaja, od kojih izdvajamo: nepropisna brzina - 76 prekršaja, nekorištenje sigurnosnog pojasa - 26 prekršaja, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola - 13 prekršaja, korištenje mobitela za vrijeme vožnje - 31 prekršaj, neregistrirano i tehnički nepregledano vozilo - 7 prekršaja, nekorištenje zaštitne kacige - 18 prekršaja te ostali prekršaji - 116 prekršaja.

Tijekom vikenda kontrolirano je 320 vozila i vozača.

U subotu, 25. svibnja od 8 do 13 sati na području Policijske uprave istarske provedena je prometna akcija "Nadzor vozača mopeda i motocikala". Kontrolirano je ukupno 40 vozača mopeda i motocikala, te 25 vozača osobnih prijevoznih sredstava-električnih romobila. Utvrđeno je ukupno 29 prekršaja vozača mopeda, motocikala i električnih romobila, od kojih policija izdvaja 18 prekršaja ne korištenja zaštitne kacige.

Policija apelira na vozače električnih romobila, na zakonsku obvezu korištenja zaštitne kacige, kao i na zabranjeno kretanje električnim romobilom po kolniku. Podsjećaju da je na području grada Pule, samo prošli tjedan utvrđeno 20 prekršaja vozača električnih romobila, dok je tijekom vikenda evidentirana jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je sudjelovao vozač električnog romobila, koji nije koristio zaštitnu kacigu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of