velik interes

Sunčane elektrane u Labinu: U dva mjeseca podijeljeno 17 bespovratnih subvencija građanima

| Autor: Branko Biočić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


U svega dva mjeseca nakon raspisivanja javnog poziva sva osigurana sredstva za sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta te za opremu i radove za postavljanje sunčanih elektrana za vlastitu potrošnju u kućanstvima na području grada Labina su dodijeljena.

Naime, ovo je godine Grad Labin dodatno povećao visinu sredstava za ovu namjenu za ukupno 20 posto te se ponovno pokazalo kako vlada iznimno veliki interes za ovom vrstom ulaganja naših građana kao i za korištenje obnovljivih izvora energije.

Tako je kroz ovaj poziv Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte Grada Labina osigurano čak 24 tisuće eura te su isti dodijeljeni, odnosno odobreni kroz 17 bespovratnih subvencija građanima Grada Labina. Moguće je bilo osigurati subvenciju za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije, opremu i radove za sunčane elektrane u kućanstvima u 2024. godini u maksimalnom iznosu do 1.500 eura po korisniku.

S obzirom na veliki interes i sve većem okretanju ka korištenju obnovljivih izvora energija ovakav vid javnih poziva i subvencija građanima biti će planirani i u narednim razdobljima, poručili su iz Grada Labina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter