za najmlađe

Djeci Poreča na raspolaganju veliki izbor ljetnih kampova - mogu birati između sporta, plesa, zabavnih i edukativnih aktivnosti

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Poreč)

(Foto: Grad Poreč)


Za najmlađe sugrađane u Poreču uz financijsku podršku Grada Poreča već su desetljećima organizirani brojni ljetni programi na više lokacija. Upravo je takav oblik organiziranog, kvalitetnog i zabavnog provođenja dijela ljetnih praznika jedan od omiljenih izbora djece, ali i roditelja, od kojih veliki dio radi upravo u turizmu. Grad Poreč organizira, odnosno financira takve programe s ciljem da se roditeljima pomogne, a djeci praznici ispune dobrim provodom. Glavni motiv kod organizacije ljetnih kampova i programa je djeci i mladima pružiti vrijeme ispunjeno druženjem, kreativnim i sportskim aktivnostima, timskim radom, edukacijama i prijateljstvom. Svakog ljeta kroz brojne ljetne kampove i programe u Poreču prođe više od tisuću djece.

Najmasovniji je Ljetni kamp Poreč u organizaciji Društva Naša djeca Poreč i uz potporu Grada Poreča te uz suradnju s tvrtkom Valamar Riviera d. d., koji će i ove će godine okupiti veliki broj djece. Prijaviti se mogu djeca od navršene 5. godine života do završenog 4. razreda osnovne škole, a prednost upisa imat će djeca s prebivalištem na području Grada Poreča kojima boravak u Dječjem ljetnom kampu 2024. sufinancira Grad Poreč.

U ovom će u Ljetnom kampu djeca uživati u sportskim, kreativnim te edukativnim aktivnostima. Ove godine Kamp započinje s radom 8. srpnja i traje do 17. kolovoza. Upisi traju od ponedjeljka, 20. svibnja u 9 sati do petka, 24. svibnja u 15 sati, a mogu se obaviti isključivo preko njihove internetske stranice. Informacije se mogu dobiti u tom razdoblju na broj telefona 091 113 3334. 

Ljetne aktivnosti planiraju i porečke plesne udruge. Sportski plesni klub USB Poreč održat će plesni kamp u dvije smjene; od 1. srpnja do 20. srpnja i od 22. srpnja do 3. kolovoza u skupinama djece podijeljene prema uzrastu djece od 6 do 14 godina. Studio za izvedbenu umjetnost MOT08 planira održati svoj ljetni kamp u dva termina; od 1. do 13. srpnja te od 15. do 27. srpnja, uz ljetne radionice, ples, ali i boravak na Gradskom kupalištu za djecu od 5 do 12 godina.

I ove će godine porečki sportski klubovi provesti aktivno ljeto. Odbojkaški klub Poreč organizira ljetni kamp na otvorenom od 24. do 29. lipnja i od 1. do 6. srpnja za djecu od 7 do 14 godina, Rukometni klub Poreč organizira aktivnosti od 15. srpnja do 2. kolovoza na Gradskom kupalištu te u dvoranama, za uzrast godište 2010. i mlađe.

Klub ritmičko-sportske gimnastike Poreč upise otvara u ponedjeljak, 20. svibnja za sve zainteresirane u dobi od 5 godina i starije.

Atletski klub Maximvs planira ljetne aktivnosti na otvorenom za djecu od 7 do 14 godina u tri termina: od 1. do 6. srpnja, od 8. do 13. srpnja te od 15. do 20. srpnja.

Nogometni klub Jadran Poreč svoj ljetni kamp u Zelenoj laguni organizirat će od 24. do 29 lipnja i od 1. do 6. srpnja, a namijenjen je djeci od 6 do 13 godina.

Košarkaški klub Poreč u suradnji s Košarkaškim klubom Petrinja organizira kamp u Lanterni samo za svoje članove krajem kolovoza, dok će jedriličari iz Jedriličarskog kluba Horizont svoja jedra razviti u četiri smjene: od 24. lipnja do 6. srpnja, od 8. do 19. srpnja, od 22. srpnja do 2. kolovoza i od 5. do 16. kolovoza. U ovom programu mogu sudjelovati djeca u dobi do 13 godine starosti, a preduvjet je samostalno plivanje.

Svoje će ljetne kampove organizirati i Judo klub Istra – Poreč u dvorani Intersport od 24. lipnja do 7. srpnja. Sve informacije o sportskim kampovima zainteresirani mogu dobiti kod Sportske zajednice Grada Poreča ili direktno od klubova.

Grad Poreč i ove godine planira organizaciju programa "Ljetni kamp plus", a namijenjen je djeci polaznicima Posebnog odjela Osnove škole Poreč, koji je lani imao svoje prvo uspješno izdanje.


Podijeli: Facebook Twiter