OBEZGLAVLJENA OPĆINA Raša

Nakon načelnice otkaze dali pročelnik i pravnica

| Autor: Branko Biočić
(Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)


 Nakon iznenadne ostavke i odlaska bivše načelnice Općine Raša Glorije Paliske, koja se skrasila u zagrebačkoj upravi svoje bivše tvrtke Holcim, Vlada RH je za povjerenicu Općine postavila odvjetnicu iz Buja Orjanu Makovac Zubalj. U međuvremenu je Općina ostala bez još dva važna djelatnika koja su odlučila otići. Pravnica Helena Derosi, koja je obavljala poslove Više savjetnice za lokalnu samoupravu, pravne poslove i EU fondove već je na godišnjem odmoru, s kojeg se neće vratiti pa je za njezino radno mjesto 10. svibnja raspisan natječaj, kao i za Samostalnog upravnog referenta za prostorno planiranje i gradnju. Zahtjev za sporazumnim raskidom radnog odnosa podnio je i pročelnik Jedinstvenog upravnog odbora Igor Radić, koji odrađuje otkazni rok.

Izbori 9. lipnja

- Već duže vrijeme razmišljao sam o odlasku i pronalaženju novog posla. Podnio sam zahtjev za sporazumnim raskidom ugovora o radu i odlazim u realni sektor - potvrdio nam je svoj odlazak Radić.

Njegovog nasljednika izabrat će novi općinski načelnik, čije će ime biti poznato nakon prijevremenih izbora 9. lipnja za kada je povjerenica Makovac Zubalj raspisala izbore. Tada će se birati i zastupnici za EU parlament.

- Zatekla sam dobro stanje, svi su jako susretljivi, ljubazni i radišni. Moram pohvaliti sve koji su me dočekali jer su bili vrlo kooperativni. Ostala sam stvarno ugodno iznenađena kako sve dobro funkcionira, kao i pozitivno s ljudima koje sam tamo zatekla i koji rade svaki dan. Svi radimo na tome da Općina bude u što boljem stanju i da prostor između ostavke bivše načelnice i izbora novog načelnika prođe što bezbolnije. Imam dobru suradnju i s Turističkom zajednicom gdje 16. svibnja počinje raditi nova direktorica. Trenutačno nam je glavni prioritet da sve bude kako treba, spremno i dobro za izbore novog načelnika općine koji će biti 9. lipnja. Tada ćemo imati lokalne izbore i izbor zastupnika za EU parlament. To treba sve uskladiti i svakodnevno smo u komunikaciji s Državnim izbornim povjerenstvom. Općina funkcionira bez obzira što je dvoje djelatnika odlučilo otići. Helena Derosi koristi godišnji odmor, a Igor Radić i dalje radi sve potrebne poslove iz svoga djelokruga pročelnika. Ja nisam DIP pa ne znam tko su kandidati za novog načelnika, to se njima dostavlja - rekla je o stanju u Općini Raša povjerenica Vlade RH Orjana Makovac Zubalj.

Dobro stanje

- Očekujem da će Općinu predati u dobrom stanju u kakvom sam je i zatekla te da će se netko javiti na raspisane natječaje, a novog suradnika i pročelnika izabrat će budući načelnik. Tko god izabere raditi u toj općini neće pogriješiti. Iz Raše ću nakon što završe izbori za načelnika općine, u prvom ili drugom krugu, ponijeti ugodne uspomene - rekla je Makovac Zubalj. Za novog načelnika za sada su dva kandidata, Miroslav Hudi (SDP), dipl. sociolog, povratnik iz Njemačke koji radi kao turistički vodič, i Leo Knapić (IDS), grafički inženjer i dizajner, vlasnik obrta Vetva Graph, sin nekadašnjeg načelnika Općine Raša Josipa Pina Knapića.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter