VREMENSKA PROGNOZA ZA ISTRU

Proljeće u prigodnom tonu: Uživajte u suncu, jer opet dolazi kiša

| Autor: Glas Istre
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Do utorka svježije te i dalje promjenjivo, uz povremenu kišu, uglavnom na Jadranu i grmljavinu, u gorju i snijeg, a najviše sunčana vremena bit će u ponedjeljak, prognozira za HRT meteorologinja Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

"Nedjeljno jutro u Slavoniji, Baranji i Srijemu bit će oblačno s kišom, no nastavak dana sunčaniji i uglavnom suh. Vjetar većinom slab.

Pretežno slab vjetar i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će naoblaka biti promjenjiva. Mjestimična kiša najvjerojatnija je kasno popodne, ali i rano ujutro kad gdjegod može biti i snijega. Sredinom dana sunčana razdoblja. 

U Gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu djelomice sunčano. Više oblaka u noći i rano ujutro, mjestimice i obilnija oborina te grmljavina, a u gorju i snijeg. Popodne lokalno moguć pokoji pljusak. Umjerena i jaka bura u drugom dijelu dana u slabljenju", javlja Klemenčić Novinc.

"Novi radni tjedan u kopnenom području će započet će uz obilje sunčanog vremena. Međutim uz umjeren sjeveroistočni vjetar popodne lokalno može biti jačeg razvoja oblaka i pokojeg pljuska. Od utorka porast temperature i naoblake, s kišom najprije u Gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije, zatim i drugdje.

I na Jadranu najsunčaniji ponedjeljak. U utorak će zapuhati jako jugo s kojim će stizati oblaci i kiša, a u srijedu može biti neverina. Najviša temperatura zraka između 14 i 19 °C.", prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc.

IstraMetova prognoza za Istru

NEDJELJA - U noći nestabilno vrijeme uz lokalnu kišu, a moguć je i pljusak, naročito u gorju. U Gorskom kotaru prolazno je izgledan snijeg. Danju očekujemo djelomice sunčano vrijeme, ali i dalje uz mogućnost lokalnog pljuska. Umjeren i jak zapadnjak do jutra okrenut će na umjerenu i jaku buru, a tijekom dana na sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 3 do 7 °C, dnevne vrijednosti između 14 i 17 °C.
PONEDJELJAK - Pretežno sunčano vrijeme. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i jugo. Jutarnje temperature zraka od 0 do 5 °C, dnevne vrijednosti između 15 i 19 °C.
UTORAK - Pretežno oblačno vrijeme, krajem dana uz sve češću kišu. Puhat će umjereno i jako jugo. Jutarnje temperature zraka od 3 do 8 °C, dnevne vrijednosti između 11 i 15 °C.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter