(Snimio Zvonimir Guzić / Glas Istre)
Rodbina, prijatelji, poslovni partneri i mnogobrojni građani došli su na posljednji ispraćaj
poznatog istarskog restoratera Nada Badurine koji je pokopan na Gradskom groblju u Umagu.
U ime obitelji, dirljivim govorom od strica se oprostila nećakinja Katarina, dok je utjehu obitelju uputio i vlč. Josip Grbac rekavši kako je Nado kroz svoj život mnoge ljude učinio sretnim i da je to ljudski kapital koji ostaje za njim.
(Snimio Zvonimir Guzić / Glas Istre)
Uz pjesmu "Jedan dan života" koju je otpjevala klapa Lungomare iz Umaga, svi prisutni odali su posljednju počast pokojniku i iskazali sućut obitelji. Nado Badurina porijeklom je iz Jakišnice na otoku Pagu, a nakon školovanja u Ugostiteljskoj školi u Opatiji i na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, proveo je neko vrijeme u Njemačkoj nakon čega 1986. godine dolazi u Lovrečicu pokraj Umaga gdje otvara riblji restoran Badi.
Već nakon nekoliko godina Badi postaje najbolji istarski restoran. Dugogodišnju tradiciju i
prepoznatljivost po ribljim specijalitetima i vrhunskim vinima, nastavio je i sin Ivan koji je
preuzeo vođenje objekata prije sedam godina,nakon što mu se otac razbolio.
(Snimio Zvonimir Guzić / Glas Istre)
Dokaz kvalitete restorana Badi su i Michelinove preporuke, te dugogodišnje člananstvo u svjetski uglednom gourmet vodiču Jeunes Restaurateurs d´Europe, a prepoznati su i od strane Gault&Millau vodiča.