rekorderka

Valentina Cafolla na prijemu kod rovinjskog gradonačelnika

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Rovinj)

(Foto Grad Rovinj)


Rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga danas je upriličio prijem za rovinjsku sportašicu Valentinu Cafolla, koja je nedavno oborila dva svjetska rekorda u ronjenju na dah ispod leda.

Osim gradonačelnika, prijemu su nazočili i njegov zamjenik David Modrušan te tajnik Sportske zajednice Rovinj Roberto Krevatin.

Cafolla od 15. godine pokazuje izniman talent u ovoj disciplini. Naime, već tada se spuštala na dubine veće od 30 metara. Obaranje dva svjetska rekorda postigla je u zaleđenom jezeru Anterselva u Italiji - prvo je preronila 140 metara s monoperajom, a zatim 80 metara s apnejaškim perajama.

Gradonačelnik Paliaga izrazio je svoje divljenje i ponos zbog Valentininih postignuća: "Valentinin uspjeh nije samo osobna pobjeda, već i veliki trenutak za našu zajednicu. Ona je primjer mladima što se može postići s posvećenošću i upornošću.

Rovinj ima privilegiju imati takvu izuzetnu sportašicu, koja svojim postignućima stavlja naš grad na svjetsku kartu sporta", izjavio je gradonačelnik, koji je mladoj sportašici zaželio budućnost punu uspjeha, uz ostvarenje svih svojih ciljeva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter