odlazak labinske stomatologinje

In memoriam Dr. Božena Vutuc Franković

| Autor: Branko Biočić
Dr. Božena Vutuc Franković

Dr. Božena Vutuc Franković


Bez okolišanja možemo reći da je dr. Božena Vutuc Franković osoba koja je pokrenula i popularizirala oralnu higijenu i brigu o zdravlju zubi na Labinštini. Od početka svog profesionalnog rada, bolje rečeno svog poziva, ranih šezdesetih godina prošlog stoljeća, za nju nije postojalo redovno radno vrijeme, a predanost kojom je zračila u svom plemenitom cilju - potaknuti i približiti važnost zdravlja zubi i redovnih stomatoloških pregleda - često je graničila s nevjerojatnošću!

Dr. Franković bila je istaknuta članica labinskog društva i javnog života, njezin doprinos sezao je i izvan profesionalnog rada, no svakako najveći je obol ostavila u zdravstvu. Od sudjelovanja u kreiranju "Slike zdravlja Grada Labina" do neumornog rada s djecom kroz projekt zaštite zubi u predškolskim i školskim ustanovama, pobrinula se za boljitak zdravlja generacija i generacija poniklih na Labinštini. Upravo zato, najveće joj, srdačno i iskreno - hvala!  

Grad Labin, na čelu s gradonačelnikom Valterom Glavičićem, upućuje posljednji veliki pozdrav, te izražava istom prilikom iskrenu sućut obiteljima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter