VREMENSKA PROGNOZA ZA ISTRU

Zime kao da nema. Vikend u Istri uglavnom sunčan s temperaturama do 18°C

| Autor: Glas Istre, Petar Radovan / Istramet
(Snimio Srecko Niketic / Pixsell)

(Snimio Srecko Niketic / Pixsell)


Veljača iza nakon preliminarne analize rekordno je topla diljem zemlje. Čak smo u 6 navrata prelazili 20°C, češće na kopnu nego na moru, a jedini podsjetnik na kalendarsku zime je bio snijeg na Zavižanu, prenosi danas.hr.

Na sjevernom Jadranu padat će još povremeno malo kiše, ali sve rjeđe, a sve će češća biti sunčana razdoblja. 

Opet se očekuje jačanje južine, ali nedjelja još uglavnom suha pa i djelomice sunčana.

Ponedjeljak donosi pravi kišni val i moguće nevere. Smirivanje od utorka, a onda čini se promjenjive prilike, ali uz tek rijetko koji pljusak, a prolazno će zapuhati na sjevernom dijelu i bura. Temperatura bez veće promjene.

Istrametova trodnevna prognoza za Istru i Kvarner

SUBOTA - Pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu, a moguć je i pljusak. Puhat će umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 7 do 11 °C, dnevne vrijednosti između 11 i 15 °C.

NEDJELJA - Djelomice sunčano, ali ne i posve stabilno vrijeme uz mogućnost mjestimične kiše, naročito na riječkom području i oko Učke. Puhat će umjereno i jako jugo koje će poslijepodne dodatno ojačati. Jutarnje temperature zraka od 7 do 12 °C, dnevne vrijednosti između 14 i 18 °C.

PONEDJELJAK - Pretežno oblačno vrijeme uz mjestimičnu kišu, a moguć je i pljusak, naročito na kvarnerskim otocima. Umjereno i jako jugo tijekom dana postupno će okrenuti na levant i buru. Jutarnje temperature zraka od 8 do 13 °C, dnevne vrijednosti između 12 i 16 °C.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter