rovinj

Obilježen Dan civilne zaštite: Gradonačelnik pohvalio sinergiju i spremnost službi

| Autor: Glas Istre
Marko Paliaga (Arhiva Glasa Istre)

Marko Paliaga (Arhiva Glasa Istre)


Povodom Dana civilne zaštite jučer je u prostorima Gradske uprave održan prijem predstavnika i članova Stožera civilne zaštite Grada Rovinja. Prisutne je u ime Grada pozdravio gradonačelnik Marko Paliaga koji je tom prilikom istaknuo spremnost i pravovremenost svih službi, ali i odličnu sinergiju koja je u više navrata pokazala izvrsne rezultate u pojedinim situacijama, naročito kad je riječ o vremenskim nepogodama.

Važnost zajedničkog djelovanja i međusobne podrške potvrdili su svi prisutni pripadnici rovinjskog Stožera civilne zaštite, a prijemu su se odazvali predstavnik Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a Mladen Kiković, Davor Kalčić ispred Gorske službe spašavanja, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Rovinj i načelnik Stožera Evilijano Gašpić, načelnik Policijske postaje Rovinj Ecio Legović, ravnatelj Lučke uprave Rovinj Rudolf Marić, te Dajana Medić ispred Gradskog društva Crvenoga križa, zamjenik načelnika Stožera i voditelj gradskog odsjeka za sport, socijalnu skrb, vatrogastvo i civilno društvo Dragan Poropat, te član Stožera i voditelj odsjeka za komunalno i prometno redarstvo Elvis Prenc. Uz gradonačelnika je ispred Grada prijemu prisustvovao i zamjenik gradonačelnika David Modrušan.

(Foto: Grad Rovinj)(Foto: Grad Rovinj)

Povodom Dana civilne zaštite, početkom tjedna je također održana vježba uzbunjivanja Stožera civilne zaštite Grada Rovinja pod nazivom «Aktiviranje stožera civilne zaštite».

Cilj vježbe bio je je praktična provjera funkcionalnosti Plana pozivanja i aktiviranja, te Sheme mobilizacije Stožera CZ Grada Rovinja za potrebe uzbunjivanja članova Stožera u slučaju provedbe dodijeljenih im zadaća.

Kroz vježbu je provjerena spremnost svih sudionika, te je provjeren sustav pozivanja i aktiviranja članova, kao i njihova koordinacija unutar sustava.

Cilj vježbe je uspješno ispunjen, te su svi uključeni pokazali su izuzetno ozbiljan i visok stupanj profesionalnosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter