najduža tradicija u HV-u

Zapovjedništvo Međunarodne vojne vježbe "ŠTIT 24" na sastanku kod načelnika Ivana Kirca

| Autor: Glas Istre
(Foto Općina Medulin)

(Foto Općina Medulin)


Povodom održavanja Međunarodne vojne vježbe "ŠTIT 24" u razdoblju od 4. do 13. travnja na vjonom poligpnu 199. brigade HV u Premanturi, načelnik Medulina Ivan Kirac i suradnici su održali sastanak sa zapovjedništvom vježbe. Ovo je vježba s najdužom tradicijom u Hrvatskoj vojsci, a ovo je 29. godina da se održava.

Diskutirali su se detalji ŠTIT-a, a sudjelovali su ravnatelj Javne ustanove Kamenjak Slobodan Belević, predsjednik DVD-a Medulin Marin Mihovilović, pročelnici Suzana Racan Stern, Sanja Folo, Goran Peruško te viša savjetnica za EU projekte i medije Ana Žufić.

U ime zapovjedništva vježbe su prisustvovali zapovjednik Pukovnije protuzračne obrane,
brigadir Šimunić te bojnici Knežević, Buškulić i Tabula.

Ove godine na vježbi sudjeluju i pripadnici oružanih snaga SAD-a, Francuske, Poljske i Slovenije. Cilj "ŠTIT-a 24" je unaprjeđenje interoperabilnosti s partnerima uvježbavajući taktike, tehnike i procedure praćenja i nadzora zračnog prostora te identifikacije ciljeva i provedbe bojnih gađanja ciljeva u zračnom prostoru na malim visinama prijenosnim raketnim sustavima protuzračne obrane na imitator zračnog cilja i protuzrakoplovnim topovima na radio vođenu maketu zrakoplova.

Područje Kamenjaka će biti zatvoreno od 5. travnja, a javnost će o tome pravovremeno biti obavještena.

"Općina Medulin ima dugogodišnju respektabilnu suradnju s Zapovjedništvom Međunarodne vojne vježbe "ŠTIT" kao i Ministarstvom obrane Republike Hrvatske te je dolazak oružanih snaga na naše područje zaista dio lijepe dugogodišnje tradicije i suradnje te donosi obostranu dugoročnu dobrobit za zajednicu te Oružane snage RH" – izjavio je načelnik Ivan Kirac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter