vremenska prognoza za istru

Stiže saharska prašina i "prljava" kiša, mogući i pljuskovi

| Autor: Petar Radovan/Istramet, DHMZ
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


Vremenska scena i dalje bez znatnijih promjena – nastavlja se razmjerno toplo i promjenjivo vrijeme, u srijedu i četvrtak i uglavnom suho, zatim uz opet češću povremenu mjestimičnu kišu, osobito na Jadranu i područjima uz njega, gdje je u četvrtak i najveća vjerojatnost “prljave” kiše zbog saharske prašine, a grmljavina je pak najvjerojatnija u petak.

Umjereno i jako jugo u srijedu će oslabjeti te samo prolazno i kratkotrajno okrenuti na buru i levant – istočni vjetar, piše HRT.

"Mjerenja pokazuju kako je trenutno zrak u Istri dobre kvalitete, razina lebdećih čestica PM 2.5 ispod je 10 µg/m3 čak i u Puli. Vidjet ćemo kako će na kvalitetu zraka utjecati dolazak afričkog pijeska, možda će vjetar dovoljno miješati vertikalne slojeve atmosfere i zrak će ostati dobre kvalitete, a tu je i kiša", javlja Istramet.

Istrametova prognoza za Istru i Kvarner

SRIJEDA - Pretežno oblačno vrijeme, ponajprije na otvorenom moru i kvarnerskim otocima uz mogućnost slabe kiše. Puhat će slabo do umjereno, na moru povremeno jako jugo, u drugom dijelu dana i navečer okrenut će na buru. Jutarnje temperature zraka od 7 do 11 °C, dnevne vrijednosti između 14 i 17 °C.

ČETVRTAK - Pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost mjestimične kiše, naročito prijepodne. Puhat će slaba do umjerena, ponegdje jaka bura i levant. Jutarnje temperature zraka od 7 do 11 °C, dnevne vrijednosti između 14 i 18 °C.

PETAK - Pretežno oblačno vrijeme s čestom kišom, a moguć je i pljusak. Puhat će umjereno i jako jugo. Temperature zraka bez veće promjene u odnosu na četvrtak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter