danas

FOTOGALERIJA / Dan ružičastih majica u Vodnjanu. Večeras psihološka radionica o boljem razumijevanju adolescenata 

| Autor: Glas Istre


Na inicijativu Pučkog otvorenog učilišta Vodnjan-Dignano i ove je godine u Vodnjanu obilježen Dan ružičastih majica, kojim se na simboličan način želi skrenuti pažnja na problem sve učestalijeg vršnjačkog nasilja.

Manifestaciju su podržali Grad Vodnjan, OŠ Vodnjan, OŠ Giuseppina Martinuzzi – Područna škola Galižana, vrtići Petar Pan i Zvončica te PU istarska. Za djecu iz škole i vrtića je organizirana utrka duž Trgovačke ulice. Prisutnima su se obratili
ravnateljica POU Jelena Kancijanić, gradonačelnik Edi Pastrovicchio, zamjenica gradonačelnika.

Diriana Delcaro Hrelja te ravnateljica OŠ Vodnjan Barbara Buršić Križanac, koji su djeci i
prisutnima uputili važne poruke protiv nasilja, te ukazali kako je važno da jedni drugima budu podrška.

Podrška koja, naravno, ne smije izostati ni u obitelji, vrtićima, školama i široj zajednici,
odnosno društvu općenito. Djeca iz škole su za tu prigodu izradila plakate na temu vršnjačkog nasilja, koji su postavljeni duž cijele Trgovačke ulice.

"Ružičaste majice" se nastavljaju večeras, kada će se s početkom u 18 sati u Vjenčanoj sali održati psihološka radionica "Zagonetka zvana tinejdžer – razumijevanje i
njegovanje mentalnog zdravlja vašeg adolescenta".

U ovom će interaktivnom predavanju psihologinja Lucija Prepušt definirati pojmove kao što su mentalno zdravlje te adaptivne ("zdrave") strategije nošenja sa stresom i neugodnim emocijama.

Predstavit će se načini na koji roditelji mogu doprinijeti očuvanju (mentalnog) zdravlja svojih adolescenata. Također, bit će objašnjeno kako roditelji mogu utjecati na svoje adolescente u dobi kada je mišljenje vršnjaka često najvažnije. Radionica je prvenstveno namijenjena roditeljima adolescenata (od 11 godine nadalje), a dobrodošli su svi zainteresirani.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter