Bavili se i tehnološkim napretkom

Mnoštvo raznolikih programa u Osnovnoj školi Juršići

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: OŠ Juršići)

(Foto: OŠ Juršići)


I u malim se školama kvalitetno i kreativno radi - manje učenika, više mogućnosti za individualniji pristup, ali po kvaliteti i broju sadržaja ne zaostaju niti malo za velikim školama.

- Uključili smo školu u akciju prikupljanja starog papira »Zeleni korak«. Papir se prikuplja od 1. veljače do 31. ožujka, a deset škola koje prikupe najviše starog papira po učeniku bit će nagrađene novčanim nagradama. Obilježili smo i Dan sigurnijeg interneta. Učenici od 5. do 8. razreda rješavali su Escape Room uz koji su ponovili važne informacije i savjete kako sigurno koristiti internet, na koji način prepoznati prevare i kako mogu prijaviti ozbiljne incidente. Dio smo zajednice u kojoj moramo biti svjesni dobrobiti, ali i potencijalnih negativnih posljedica digitalnog napretka tehnologije. Koristimo ju odgovorno, savjesno i pozitivno, vele iz ove škole.

(Foto: OŠ Juršići)(Foto: OŠ Juršići)

U povodu Dana sjećanja na holokaust i 80. obljetnice stradanja sela Šajini učenici predmetne nastave posjetili su selo Šajine u susjednoj Općini Barban. Učenike su pratile predmetne učiteljice i ravnateljica. Razgledali su i spomen-sobu koja čuva predmete i osobne iskaze žrtava stradalih, uz slikovne prikaze europskih zbivanja tijekom Drugog svjetskog rata. Učenici su kazivali stihove šajinskih pjesnika i pročitali svjedočanstva preživjelih, osvrnuvši se na važnost slobode, tolerancije i društvenog uvažavanja.

(Foto: OŠ Juršići)(Foto: OŠ Juršići)

- Posjet su nam omogućili članovi Mjesnog odbora Mirko Bulić i Nenad Radola kojima se zahvaljuju na objašnjenjima, vođenju i zakusci, navode iz škole. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter