Sjednica Stožera Civilne zaštite

Načelnik Ivica Rojnić: Za novu sezonu sustav je spreman

| Autor: Glas Istre
Požar vatra vatrogasci / Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Požar vatra vatrogasci / Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


Stožer civilne zaštite Grada Vodnjana i općina Fažana, Marčana, Barban, Medulin, Ližnjan i Svetvinčenta održao je danas sjednicu za pripremu požarne sezone 2024. godine. U prostorijama Grada Vodnjana sjednicu je vodio načelnik Stožera Ivica Rojnić, a sudjelovali su predstavnici Grada Vodnjana i šest općina, predstavnici komunalnih društava, policije, dobrovoljnih vatrogasnih društava i drugih javnih službi.

Razmatrano je stanje zaštite od požara na objedinjenom području Vodnjana i općina te su jednoglasno usvojeni plan rada i financijski plan. Načelnik Ivica Rojnić, osvrnuvši se na lanjsku 2023. godinu, rekao je da je bila izuzetno naklonjena po pitanju broja požara, daleko povoljnija od prethodne 2022. godine.

Za novu sezonu sustav je spreman, a sudionici su se jednoglasno složili da suradnja svih dionika Civilne zaštite funkcionira na visokom nivou.

Sa sjednice Stožera CZ-a u VodnjanuSa sjednice Stožera CZ-a u Vodnjanu

Predstavljajući okvirni financijski plan istaknuto je da se planirana sredstva u visini od 130.000 eura osiguravaju iz jedinica lokalnih samouprava, Vatrogasne zajednice Istarske županije te Hrvatske vatrogasne zajednice. Namijenjena su pokrivanju troškova sezonskih vatrogasaca, odjeće i opreme, intervencija, motrilačko-dojavne službe te popravcima vatrogasnih vozila.

Razmatrani su te su jednoglasno usvojeni i prijedlog Plana operativne provedbe Programa aktivnosti za 2024. godinu, kao i Plan aktivnog uključenja svih subjekata zaštite od požara. Razmatrane su i potrebne radnje i određivanje pogodnih lokaliteta zapovjednih mjesta za koordinaciju gašenja požara, a nužno je bilo i razraditi postupke aktivnog uključivanja Stožera CZ-a u slučajevima kada je potrebno proglasiti veliku nesreću ili katastrofu.

Sa sjednice Stožera CZ-a u VodnjanuSa sjednice Stožera CZ-a u Vodnjanu

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter