sve poželjnije mjesto za život

Kuća Djeda Mraza primit će 12 mališana: Istarska općina u nove vrtićke prostorije investirala preko 60 tisuća eura

| Autor: Gordana Čalić Šverko
(Foto Općina Kaštelir-Labinci)

(Foto Općina Kaštelir-Labinci)


Kaštelir-Labinci postaju sve poželjnije mjesto za život i upravo ga takvim vidi mnogo mladih obitelji. Iako je generalno demografska slika u državi izrazito loša, u Kašteliru i Labincima dogodio se suprotan trend i pokazala se potreba za dodatnim vrtićkim prostorom za dnevnu skrb o djeci jasličke dobi, što je Općina uspješno realizirala.

Na području općine Kaštelir-Labinci vrtić trenutno pohađa 40 mališana u dvije vrtićke i jednoj jasličkoj skupini.

- Kako bi adekvatno i kvalitetno preuredili prostor, investirali smo 51.000 eura s PDV-om, a opremu smo platili dodatnih deset tisuća eura. Prostor je namijenjen najmanjoj djeci jer je za tu dobnu kategoriju bilo najviše potrebe u smislu smještajnih kapaciteta vrtića. Budućnost naših mladih obitelji i djece od ključne nam je važnosti, kazao je Đulijano Petrović, načelnik općine Kaštelir-Labinci koja je u proteklom periodu pomagala roditeljima čija djeca nisu uspjela naći mjesto u područnom vrtiću, i to na način da im pronađe mjesto i sufinancira boravak u nekom od vrtića u susjednim mjestima.

(Foto Općina Kaštelir-Labinci)(Foto Općina Kaštelir-Labinci)

Općina Kaštelir-Labinci, dodao je načelnik, uvijek osluškuje potrebe svojih stanovnika te kreira projekte u skladu sa stvarnim nužnostima koje podižu kvalitetu života. Budući da se pokazalo da u postojećim prostorima vrtića nedostaje mjesta, financirala je uređenje prostora koji će uskoro otvoriti svoja vrata te će u njemu biti mjesta za dvanaest mališana jasličke dobi.

Prostor je uređen u zgradi do Placa, iznad već postojeće jasličke grupe Dječjeg vrtića Radost. Poznat je kao Kuća Djeda Mraza i dio je nekretnine koja je u općinskom vlasništvu. Otvorenju prethodi procedura koju obavlja matična ustanova, Dječji vrtić Radost Poreč, a radi se o natječaju za zapošljavanje odgojiteljica.

Nakon što novouređeni prostor, oplemenjen prirodnim materijalima i umirujućim zelenim nijansama, otvori svoja vrata, moći će primiti još dvanaest mališana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter