prepušten propadanju

Trgovački centar u Labinu ostao (polu)prazan. Mnogi trgovci zatvorili dućane, a od siječnja više ne radi ni kafić

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić / Glas Istre)

(Snimio Branko Biočić / Glas Istre)


Kada je u studenom 2008. u Labinu otvoren Mercator centar, od prije nekoliko godina Konzum, koji se nalazi na glavnoj cesti na ulazu Labin iz pravca Rijeke, koji u Istarskoj 50 zauzima 6.960 m2 prodajnog prostora na dvije etaže s podzemnom garažom, bio je to veliki događaj za Labin i stanovnike Labinštine jer je to tada bio najveći prodajni centar u ovom dijelu Istre.

Kupci razočarani

Osim supermarketa, posjetiteljima su na raspolaganju bili sportska trgovina, trgovine odjećom i obućom, optika, zlatarnica, restoran i caffe bar, te dječje igralište i garaža. U novom Mercatorovom trgovačkom centru zaposleno je bilo 40 Labinjana, a ukupna vrijednost investicije iznosila je tada 40 milijuna kuna.

Prilikom otvorenja trgovačkog centra, Mercator Hrvatska je Gradu Konzum, iako bez knjižare, cvjećarnice i još nekih sadržaja koji su mogli naći svoje mjesto u velikom, praznom prizemlju, bio je mjesto gdje su Labinjani ali i ostali stanovnici Labinštine iz Rapca, Raše, Kršana, Svete Nedelje i ostalih manjih mjesta rado dolazili kupovati i družiti se uz kavu dok su se dječica igrala u dječjoj radionici koja je bila jedina takva u Labinu.

Danas je Konzum velika prazna zgrada u kojoj rade samo prodavaonice Konzuma i Intersporta, te nedavno otvorena mala praonica rublja. Derutna dječja igraonica godinama propada pa zjapi prazna. Pitanje je je li ta igraonica uopće u funkciji i sigurnosno ispravna za djecu.

(Snimio Branko Biočić / Glas Istre)(Snimio Branko Biočić / Glas Istre)

Od nekadašnjih 40-ak zaposlenika danas ih u ovom objektu radi desetak. Svi ostali bivši korisnici, Alpina, La Scarpa, Lulu i Lolita, zlatar i trgovina satovima, caffe bar i restoran zatvorili su svoja vrata i napustili prostor koji djeluje otužno. Domaći stanovnici i turisti razočarani su kad uđu u ovaj objekt koji izvana izgleda donekle glamurozno.

Labinski Mercator, a danas Konzum prepušten je propadanju, a na Labinštini koja ima 25 tisuća stanovnika i još desetak tisuća turista ljeti, Centar nikad nije bio, a pogotovo to danas nije, nalik Konzumovom centru u Puli i drugim (većim) gradovima.

Traže se rješenja Je li razlog prevelika najamnina, loša ponuda i posjeta, nezainteresiranost trgovaca i obrtnika, dolazak Plodina, Lidla, Spara i Trgovačkog shoping centra Stop Shop ili nešto drugo, pitali smo Upravu Konzuma - Cijela istarska regija i Labin važne su lokacije za poslovanje Konzuma.

Svjesni smo potreba naših kupaca iz labinskog područja te nastojimo pronaći najbolja rješenja kako bismo unaprijedili njihovo iskustvo kupovine u ovom centru. Stoga smo odmah nakon vlasničkog preuzimanja cijelog objekta prošle godine, pokrenuli pregovore s potencijalnim novim zakupcima poslovnih prostora.

Pritom nam je cilj bio unaprijediti ponudu i sadržaje ovog centra, a sve kako bismo postali što kvalitetnija destinacija za kupnju za sve naše kupce. Pregovori s potencijalnim zakupcima su i dalje u tijeku te očekujemo da ćemo u narednom periodu omogućiti neke dodatne sadržaje u ovom trgovačkom centru, odgovorili su iz Službe korporativnih komunikacija Konzuma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter