prihvatili proračun

Od turističke pristojbe u blagajni TZG-a Labin očekuje se 644.000 eura

| Autor: Branko Biočić
Članovi Skupštine TZG-a Labin zadovoljni su ovogodišnjim rezultatima (Snimio Branko Biočić)

Članovi Skupštine TZG-a Labin zadovoljni su ovogodišnjim rezultatima (Snimio Branko Biočić)


Turistička zajednica Grada Labina u 2024. godini planira programski kontinuitet u radu i iznos turističke pristojbe u iznosu od 644.752,87 eura što je udio u ukupno planiranim prihodima od 70,40 posto, rekla je direktorica TZG-a Labin Astrid Glavičić iznoseći prijedlog programa za iduću godinu na sjednici Skupštine TZG-a Labin. Nešto više od deset posto prihoda planirano je od turističke članarine koja iznosi 5,97 eura po osnovnom te 2,99 eura po pomoćnom krevetu, a, s obzirom na to da na području Labina nema pouzdanih dosadašnjih pokazatelja o prihodima od nautičke turističke pristojbe, u proračunu Turističke zajednice iz toga je izvora planirano svega tisuću eura.

Veća pristojba

- Ukupni prihodi 2024. planirani su u iznosu od 915.882,87 eura, od čega je sto tisuća eura planirani prihod iz EU fondova, a odnosi se na povrat sredstava na natječaju za manifestacije FLAG-a Istočna Istra, Festival kvarnerskog škampa iz 2023. godine u iznosu 27.606 eura, te planiranih dodatnih 70 tisuća eura za dvije ribarske fešte, rekla je Glavičić, dodajući da u 2024. godini neće planirati Festival Kvarnerskog škampa, već u prvi plan TZG Labin stavlja dvije ribarske fešte.

(Snimio Branko Biočić)Skupština TZG-a Labin jednoglasno je prihvatila plan rada za 2024. (Snimio Branko Biočić)

Veći prihodi očekuju se od turističke pristojbe koja će u narednoj godini biti povećana, i to u obje »sezone«: i od 1. travnja do 30. rujna, te u ostalom dijelu godine. U »prvoj sezoni«, koja obuhvaća i samu ljetnu »špicu« turističke sezone, za hotele na području grada Labina turistička pristojba iznosit će 1,60 eura po osobi/noćenju, a za kampove 1,30 eura. U drugom dijelu godine hoteli će plaćati pristojbu u iznosu od 1,10 eura po osobi/noćenju, a kampovi 0,80 eura.

Paušalna turistička pristojba za obiteljski smještaj u 2024. godini na labinskom području iznosit će 70 eura po svakom krevetu, osnovnom i pomoćnom. Za kampove u domaćinstvu paušalni iznos je 66,37 eura, a za OPG-ove 26,54 eura po krevetu. Iznos od 33,19 eura se primjenjuje i u slučaju kampa na OPG-u za svaku smještajnu jedinicu. Paušal za vlasnike kuća i stanova za odmor u 2024. godini bit će 33 eura za prva dva člana, te 13 eura za svakog slijedećeg člana obitelji. Glavičić je nabrojala i sve manifestacije koje će TZG Labin organizirati ili u kojima će participirati iduće godine na području Labina i Rapca.

Rebalans za 2023.

Labinski gradonačelnik Valter Glavičić koji je po funkciji i predsjednik Skupštine Turističke zajednice Labin istaknuo je kako su rezultati u vrlo zahtjevnoj godini bili vrlo dobri te čestitao cijelom uredu TZG-a Labin. ?Istaknuo je i kako su mnoge manifestacije bile vrlo dobro posjećene, a za rezultate turističke sezone rekao je da su bili na razini prošlogodišnjih.

Skupština je bez rasprave jednoglasno donijela program rada za iduću godinu te prihvatila i predloženi rebalans plana za ovu godinu. Plan za 2023. iznosio je 750.541,00 eura prihoda, a nakon rebalansa iznosi 745.198, 08 eura. Za usluge revizijskog uvida u financijsko izvješće za 2023. izabrana je tvrtka Kulić i Sperk Revizija d.o.o. kojoj će biti plaćeno 1.350 eura, uvećano za iznos PDV-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter