prikupljeno preko 1.600 eura

Lions Klub Pula omogućio novi pogled kroz prozor Cjelodnevnom boravku Centra za rehabilitaciju Pula

| Autor: Glas Istre
(Foto Lions Klub Pula)

(Foto Lions Klub Pula)


Zahvaljujući donatorskoj akciji Lions Kluba Pula "Za pogled kroz prozor", prikupljena su financijska sredstva za nabavu i zamjenu dotrajalog prozora u Centru za rehabilitaciju Pula – dislociranoj jedinici Vodnjan.

Početkom 2023. godine, u dislociranoj jedinici Centra za rehabilitaciju Pula u Vodnjanu, započelo je pružanje usluge cjelodnevnog boravka za odrasle osobe s poremećajem iz spektra autizma. Boravak je smješten u starijoj građevini u kojoj je jedan prozor na prvom katu boravka u potpunosti dotrajao.

Isti je bilo potrebno žurno zamijeniti kako ne bi došlo do hlađenja prostorije tijekom hladnih zimskih dana i prokišnjavanja uslijed kiše. Kako je građevina zaštićeno kulturno dobro, zamjenu prozora bilo je potrebno komunicirati s Konzervatorskim odjelom u Puli.

Donatorskim akcijama u okviru kulturnih događanja (Kaiserballa održanog 30. travnja i koncerta violinistice Jovane Raljić održanog 7. lipnja), organizacijom donatorske online aukcije na Facebook stranici Kluba te novčanim donacijama na humanitarni račun Kluba, Lions Klub Pula prikupio je ukupno 1.695 eura za zamjenu prozora.

Tim sredstvima nabavljen je i ugrađen novi prozor po mjeri u cjelodnevnom boravku Centra, a manji dio sredstava preostao je i za nabavu novih škurnica. Slijede daljnje aktivnosti Lions Kluba Pula za prikupljanje dodatnih sredstava za nabavu novih škurnica kako bi se na taj način navedeni prozor u potpunosti sanirao.

Zahvaljujući prikupljenim donacijama, korisnici Centra sada mogu boraviti u toploj prostoriji u kojoj više ne prokišnjava prozor i neometano provoditi svakodnevne aktivnosti.

Sve građane i pravne osobe koje su voljne svojim doprinosom pomoći u donatorskoj akciji prikupljanja sredstava za nabavu škurnica pozivamo da svoje donacije uplate na na humanitarni račun Lions kluba Pula IBAN: HR5323400091510805218 uz naznaku ZA AKCIJU "ZA POGLED KROZ PROZOR".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter