prosinačke svečanosti na sjeveru Istre

Sv. Nikola s djecom uključio blagdansku rasvjetu u Buzetu

| Autor: Gordana Čalić Šverko
(Foto: POU Buzet)

(Foto: POU Buzet)


Sveti Nikola stigao je na sjever Istre. Najmlađi su ga dočekali s nestrpljenjem, zajedničkim odbrojavanjem upalili su blagdansku dekorativnu rasvjetu na Trgu Fontana, a on ih je zauzvrat darivao slatkišima. Doček Svetog Nikole, prvi sadržaj u nizu ovogodišnjeg izdanja prosinačkih svečanosti u Buzetu, održan je uz bogati program za djecu, pjevače i plesače udruge "Mali veliki mikrofon" koji su nastupili na pozornici ispred hotela "Fontana", uz ulične zabavljače, klauna, pingvina, snjegovića…

Božićni sajam

Domaći proizvođači na malom božićnom sajmu nudili su svoje proizvode, a djeca ručno izrađene božićne ukrase, čestitke, lampione… Kakav bi to sajam bio bez toplih napitaka, mirisnog čaja i tople čokolade, fritulica, ali i kuhanog vina za roditelje.

Za bajkovito ozračje na središnjem gradskom trgu pobrinuli su se organizatori, Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda", komunalno poduzeće "Park", udruga Mali veliki mikrofon, pod pokroviteljstvom Grada Buzeta i uz podršku Dječjeg vrtića "Grdelin", Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja", Srednje škole i sponzora.

(Foto: POU Buzet)(Foto: POU Buzet)

- Zadovoljni smo odazivom posjetitelja. Iako nam vrijeme isprva nije bilo naklonjeno, drago nam je da to nije obeshrabrilo naše sugrađane da dođu i podrže manifestaciju, kazala je v.d. ravnateljice Učilišta Dijana Kolaković Prodan.

Prosinac u Buzetu ispunjen je sadržajnim programom i događanjima namijenjenim svim generacijama koji će se u blagdanskom ozračju, odvijati na različitim lokacijama.

Sadržajni program

Nakon dočeka Svetog Nikole prvo je na redu, 11. prosinca, gostovanje Teatra Mjesec koji će izvesti svoju kazališnu predstavu Tajna božićne noći. Slijedi 15. prosinca otvorenje božićno-novogodišnje izložbe buzetskih likovnih stvaratelja u Zavičajnom muzeju, a 16. prosinca tradicionalni Advent na sjeveru, omiljena prosinačka manifestacija u starogradskoj jezgri, u organizaciji Turističke zajednice, Grada Buzeta i gradskog komunalca "Parka", gdje je, neovisno o vremenskoj prognozi, snježni ugođaj zagarantiran.

(Foto: POU Buzet)(Foto: POU Buzet)

Uz božićne štandove, gastro ponudu i vatru na otvorenom, dolazak Djeda Božićnjaka, posebnu božićnu radionicu za najmlađe u režiji Društva Naša djeca, nastup limene glazbe GD "Sokol", pjevača udruge "Mali veliki mikrofon" u prvom dijelu programa, a onda će sve koji se odluče pohoditi Advent na sjeveru, svojim ritmovima zagrijati Infinity band i DJ. Svakako ne treba propustiti čaroliju paljenja prskalica, nezaboravnu uspomenu u blagdanskom okruženju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter