vremenska prognoza za istru

Učka i Ćićarija jutros u bijelom ruhu, u Gorskom kotaru palo 20-ak centimetara snijega. Evo što nas očekuje narednih dana

| Autor: Petar Radovan/Istramet
Stanje jutros na Ćićariji (Foto: Istramet webcam)

Stanje jutros na Ćićariji (Foto: Istramet webcam)


Noćas se preko našeg područja premjestila hladna fronta. U gorskom području kiša je okrenula na snijeg uz stvaranje pokrivača, dok je u nižem području bilo nešto kiše, međutim bura je spriječila značajnije oborine, piše Istramet.

Sudeći prema web kamerama, na Ćićariji nema puno snijega, uglavnom do 5 cm, a vjerojatno je slično stanje i na Učki.

U Gorskom kotaru stanje je bolje po pitanju snijega. Prema mjerenjima DHMZ-a u 7 sati, najviše ga ima u Pargu kraj Čabra, 21 centimetar. U Ogulinu je palo 5 cm, Gospiću 4 cm, a ni Zavižan se nije iskazao sa skromnih 7 cm.

Zabijelio se i Hahlić, ali snijega nema u značajnijim količinama, izvor: Istramet webcam

U nastavku dana očekuje nas postupno kidanje naoblake uz dulja sunčana razdoblja. Temperature zraka bit će osjetno niže u odnosu na protekle dane, a dojam hladnog vremena pojačavat će bura. Nova promjena vremena stiže nam već prekosutra, piše Istramet.

Trodnevna Istrametova prognoza za Istru i Kvarner

NEDJELJA - U noći oblačno vrijeme uz povremene oborine. Na Učki i Ćićariji izgledan je snijeg, a u nižem području kiša. Ujutro će se vrijeme postupno smiriti, stoga će danju prevladavati pretežno sunčano. Zapuhat će umjerena i jaka bura koja će pojačavati dojam hladnog vremena. Jutarnje temperature zraka od 0 do 5 °C, dnevne vrijednosti između 6 i 10 °C.

PONEDJELJAK - Djelomice sunčano vrijeme, poslijepodne uz postupno naoblačenje. Zapuhat će slabo jugo i jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od -6 do 2 °C, dnevne vrijednosti između 6 i 10 °C.

UTORAK - Oblačno vrijeme uz čestu kišu, a moguć je i grmljavinski pljusak. U višem gorju padat će snijeg koji će se kasno navečer spuštati i u niža područja. Puhat će umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, krajem dana zapuhat će umjeren i jak sjeverac i sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 2 do 8 °C, dnevne vrijednost između 8 i 12 °C.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter