hrvatski dan u amsterdamu

HTZ: Nizozemci ove godine ostvarili preko 3 milijuna noćenja u Hrvatskoj, a Istra im je jedno od najomiljenijih odredišta

| Autor: Glas Istre
(Foto HTZ)

(Foto HTZ)


Hrvatska turistička zajednica i Predstavništvo HTZ-a za zemlje Beneluxa organizirali su u Amsterdamu posebno promotivno događanje, odnosno susret s 200 najvažnijih partnera, turističkih agenata, turoperatora i medija na tržištu Nizozemske.

"Hrvatski dan u Amsterdamu" na kojem je predstavljena ukupna hrvatska turistička ponuda s posebnim naglaskom na nautiku i kamping, održan je na brodu koji je plovio kanalima Amsterdama. Glavni partner u organizaciji događanja je Turistička zajednica Istarske županije, koja se ovom prilikom na nizozemskom tržištu predstavila kao vodeća hrvatska turistička regija i jedno od omiljenih odredišta Nizozemaca.

(Foto HTZ)(Foto HTZ)

Da je nizozemsko tržište iznimno značajno za razvoj hrvatskog turizma, kao i cjelokupne industrije putovanja potvrdio je i Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

"Nizozemska se tradicionalno nalazi među top 10 tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet. Nizozemska je i tržište s kojeg ostvarujemo najveći broj aviolinija prema hrvatskim destinacijama, a ulazi i među top 5 tržišta za kamping Hrvatske.

Sve navedeno snažan je temelj i poticaj za još jačim učvršćivanjem poslovnih odnosa s ključnim nizozemskim partnerima i turističkim donositeljima odluka na ovom za nas iznimno važnom tržištu za koji postoji dodatni potencijal i prostor jačanja turističkog prometa posebno u pred i posezoni", rekao je Staničić, nadodavši da, prema podacima posljednjeg TOMAS istraživanja, najduži boravak u Hrvatskoj ostvaruju baš Nizozemci, koji se većinom vraćaju ponovno u Hrvatsku.

(Foto HTZ)(Foto HTZ)

Poseban gost događanja bio je Frank Oostdam, direktor krovne udruge nizozemskih turoperatora i putničkih agenata (ANVR) te predsjednik ECTAA-e, Europskog udruženja putničkih agencija i turoperatora.

Događanju je prisustvovala i Veleposlanica Republike Hrvatske u Nizozemskoj Dubravka Plejić Marković te ispred Ministarstva turizma i sporta Monika Udovičić.

"Nizozemsko je tržište Istri iznimno važno, posebno kada govorimo o kamping segmentu koji je, u smještajnoj strukturi, dominantan na našem poluotoku", istaknuo je Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije.

(Foto HTZ)(Foto HTZ)

Dodajmo kako su, prema podacima sustava eVisitor, Nizozemci tijekom 11 mjeseci ove godine u Hrvatskoj ostvarili oko 550.000 dolazaka i 3,1 milijun noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 1 posto u dolascima.

"Na tržištu Nizozemske bilježimo kontinuirani porast broja dolazaka i noćenja, posebice u razdobljima pred i posezone, a ono što posebno veseli jest rast prometa u kontinentalnim županijama u kojima je u ovoj godini ostvareno čak 30 posto više noćenja", zaključio je Ivan Novak, direktor Predstavništva za zemlje Beneluxa.

Na "Hrvatskom danu u Amsterdamu" su uzvanici mogli uživati u širokoj gastronomskoj ponudi iza koje su stajali pršutarna Buršić, Damjanić Distillery, Medea vino, Vesna sir, Darna likeri, Nono Remiđo, Kampanjola Eco Craft Beer i Karlić tartufi.

(Foto HTZ)(Foto HTZ)

Osim toga, posjetitelji su imali priliku sudjelovati u nagradnoj igri u sklopu koje su Turistička zajednica Istarske županije i Croatia Airlines jednom sretnom dobitniku uručili povratnu avionsku kartu za Hrvatsku te mu osigurali Istrian Experience vikend.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini