"ustanovu treba podići na noge"

Izabrana ravnateljica novog Doma za starije osobe u Pazinu. Evo tko je ona

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
(Snimio Anđelo Dagostin)

(Snimio Anđelo Dagostin)


Prva ravnateljica novog Doma za starije osobe u Pazinu bit će magistrica javne uprave Anna Kuzma koja je jučer na konferenciji za novinare u gradskoj vijećnici, zajedno s gradonačelnicom Suzanom Jašić i dosadašnjom privremenom ravnateljicom Nevijom Srdoč, najavila što će biti poduzeto do otvorenja ustanove. Kuzma je radno iskustvo stjecala u privatnom i javnom sektoru.

- Svjesna sam da je preda mnom velik zadatak jer je ustanovu treba podići na noge. Prije svega krećemo s raspisivanjem natječaja za zapošljavanje djelatnika, ali i donošenjem preostalih potrebnih akata. Nadam se da će dinamika zapošljavanja ići planiranim tokom kako bi mogli što prije početi s radom s korisnicima, kazala je ravnateljica Kuzma.

Sistematizacijom je predviđeno zapošljavanje 36 radnika, a natječaji za zapošljavanje bit će raspisani u dvije faze. S prvim danom stupanja na dužnost 18. prosinca ravnateljica će raspisati natječaje za djelatnike u računovodstvu i administraciji te za socijalnog radnika, fizioterapeuta, glavnu medicinsku sestru i pet medicinskih sestara.

U drugom krugu zapošljavanja bit će objavljeni natječaji za poslove vezane uz same korisnike Doma: njegovateljice (četiri se trenutno educiraju uz financiranje Grada Pazina), kuhare, pomoćne kuhare, spremačice, domare i gerontodomaćice.

Upis korisnika, odnosno zahtjev za smještaj u Dom za starije osobe bit će moguće podnijeti nakon što ravnateljica imenuje komisiju za prijam i otpust korisnika, o čemu će građani biti obaviješteni putem stranica Grada Pazina i Doma.

Imat će na raspolaganju dovoljno vremena kako bi prikupili potrebnu dokumentaciju i ispunili potrebni zahtjev za smještaj u dom.

Na temelju analiza domova za starije osobe u Buzetu, Umagu i Poreču, ekonomska cijena na mjesečnoj razini bit će prosječno od 1.100 do 1.300 eura, ovisno o stupnju funkcionalnosti korisnika te tipu sobe (jednokrevetna, dvokrevetna ili trokrevetna).

Grad će sufinancirati cijenu smještaja za korisnike s prebivalištem na području Grada Pazina, a iznos će biti definiran nakon što bude utvrđen cjenik usluga. U gradskom proračunu za iduću godinu za tu je svrhu predviđeno 222.000 eura (1,66 milijuna kuna).

Osim stalnog boravka za 52 osobe, koliko je planirano u prvoj fazi za cjelodnevnu skrb, Dom će nuditi i uslugu boravka bez noćenja te pomoć u kući te prijevoz do grada.


Podijeli: Facebook Twiter