od 1. do 16. prosinca

"Prosinac u Barbanu" donosi brojne radionice za male i velike, smotru ulja, tradicionalne zvukove Barbanštine i još mnogo toga

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)


Ovogodišnji program manifestacije "Prosinac u Barbanu" započinje sutra radionicom "Wine & Wreath" koju će održati Maja Rojnić i Ana Vidalić, a polaznici će izrađivati adventske vjenčiće i degustirati vina s Barbanštine.

U subotu se u 10 sati Staroj školi održava radna akcija "Okitimo Barban" gdje će građani izrađivati ukrase ne samo za radnu akciju, već i za događaje koji slijede, a ponajviše za "Barbačansku adventsku čaroliju".

U subotu popodne, točnije u 16 sati, Župa Barban organizira "Sv. Mikula u Barbanu" u sklopu čega će se u 16.30 sati održati misa u župnoj crkvi koju će popratiti koncert grupe "Umola" i paljenje prve adventske svijećice. Najmlađima u posjet dolazi Sv. Nikola, a potom slijedi humanitarni koncert uz DJ Dina i Harmonike.

Povodom Dana Općine Barban i zaštitnika župe Sv. Nikole, 6. prosinca s početkom u 11 sati u crkvi će se održati program OŠ Jure Filipovića povodom Svetog Nikole, a kada će se mališanima podijeliti pokloni. U 13 sati će se održati Svečana sjednica, u 16 sati Krunica i misa. U 17 sati u šatoru ispred Općine počinje zabavni program za najmlađe uz radionice i art-kutak "Čarobni zvončići", a u 18.30 Teatar Naranča izvodi predstavu "Šesta noć prosinca".

Dan kasnije, 7. prosinca, u istom šatoru na istoj lokaciji se organizira 14. "Smotra ulja Općine Barban". Bit će kuhanog vina, edukativnih elemenata za maslinare i mali sajam domaćih proizvoda. Na kraju Smotre će se proglasiti najbolje maslinovo ulje s Barbanštine.

U šatoru ispred Općine se 8. prosinca održava "14. Susret kantajmo i svirimo po staroj užanci" u organizaciji KUD-a Barban gdje će posjetitelji moći uživati u tradicionalnoj svirci i kanti. U 21 sat počinje zabavni program uz DJ-a i "Replay Band".

15. prosinca se u Multimedijalnom centru Barban s početkom u 17.30 sati održava "Mala Božićna radionica za djecu" koju će voditi Ana-Marija Kolić i Andi Pekica.

Zadnji dan programa, 16. prosinca, na Ranču Barba Tone se održava "Barbačanska adventska čarolija" , a program započinje u 11 sati radionicom za djecu gdje će se izrađivati kuglice i njima kititi jelka.

Mališani će se u 12.15 sati ukrcati na božićni vlakić i krenuti u potragu za Djedom Mrazom, a kada ga pronađu će se istim vlakićem vratiti na Ranch. 

Tijekom cijelog dana djeca će moći jahati, a bit će i firtula, palačinka i čaka, dok će se odrasli zabavljati uz kuhano vino i gin.                                                                                            

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter