u subotu i nedjelju

Zeleni filmski vikend u Istri: Budućnost održivog snimanja na velikom platnu

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


U Pazinu će ove subote i nedjelje biti održan "Zeleni filmski vikend" posvećen istraživanju održivosti u filmskoj industriji unutar europskog konteksta. Manifestacija će okupiti stručnjake za "održivo snimanje", razmatrajući najnovije politike i smjernice koje oblikuju put prema održivijoj praksi u filmskom svijetu.

Održivost u filmskom stvaralaštvu više nije samo trend, već nužnost za budućnost industrije koja želi ostaviti pozitivan i dugotrajan trag u svijetu umjetnosti i okoliša. "Zeleni filmski vikend" će pružiti uvid u razvoj trendova, uspješne primjere održivih praksi u filmskoj produkciji te istražiti kako europska filmska industrija može postati predvodnik u stvaranju održivije i odgovornije umjetnosti.

U sklopu događanja bit će održana cjelodnevna radionica "Short & Sweet (and Green): Radionica konceptualizacije kratkog filma". Voditelji radionice Marin Lukanović i Morana Ikić Komljenović sudionicima će omogućiti da razrade ideje za kratki igrani ili dokumentarni film, s naglaskom na zelenim temama. Također, bit će posvećena pažnja razvoju distribucijske strategije i identifikaciji distribucijskog potencijala projekta.

Panel "Zeleno iza ugla - Izazovi i prilike održive filmske produkcije" okupit će stručnjake poput Martine Petrović, Linnee Merzagora, Marina Lukanovića i Morane Ikić Komljenović. Osnovni cilj panela je predstaviti abecedu održive audiovizualne produkcije, uz osvrt na implementaciju zelenih principa kroz program Kreativne Europe - Media. Panel će također istražiti financijske mogućnosti zelene proizvodnje te predstaviti iskustva stručnjaka u edukaciji i implementaciji zelenih postupaka u produkciji i kinoprikazivanju audiovizualnih djela.

Svi zainteresirani pozvani su prijaviti svoje sudjelovanje online.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter