VRHUNSKA PREHRANA

Valamar centralna kuhinja – najveći takav pogon u Hrvatskoj

| Autor: Milan Pavlović
(Snimio: Milan Pavlović)

(Snimio: Milan Pavlović)


U okviru projekta "Valamar brine za marende fine" Valamar je danas predstavio svoju centralnu kuhinju i distributivni centar u Labinu. Radi se o najvećem proizvodnom pogonu za ugostiteljstvo u Hrvatskoj u koji je Valamar do sada investirao oko 5,5 milijuna eura. Pogon je opremljen vrhunskom tehnologijom koji se prostire na 3.400 četvornih metara površine te osigurava bržu i jednostavniju pripremu hrane uz rasterećenje hotelskih kuhinja u Valamarovim objektima.

"Valamarova centralna kuhinja Vinež inovativni je i tehnološki napredan pogon koji osigurava opskrbu dvadesetak Valamar hotela i devet kampova s pripadajućim ugostiteljskim objektima, a dnevno može pripremiti do 25 tisuća obroka uz najviše standarde zdravstvene sigurnosti. Centralna kuhinja predstavlja i okosnicu Valfresco Direkta, online trgovine s dostavom, koja na jednom mjestu nudi proizvode obiteljskih gospodarstva i brojnih proizvođača iz raznih krajeva Hrvatske, kao i gotova i polugotova jela dostupna gostima Valamara i svakom stanovniku Istre i Kvarnera", rekao je tijekom obilaska distributivnog centra direktor sektora hrane i pića u Valamaru Dario Kinkela.

(Snimio: Milan Pavlović)(Snimio: Milan Pavlović)

Podsjetio je da je Valamar 2020. godine pokrenuo Valfresco Direkt, on line trgovinu s dostavom koja svoje usluge nudi na području Istre, Rijeke i otoka Krka, te na jednom mjestu nudi proizvode obiteljskih gospodarstava, vinara, maslinara i brojnih drugih proizvođača iz raznih krajeva Hrvatske s dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji zdravih i kvalitetnih namirnica.

U centralnoj kuhinji Vinež radi gotovo 200 djelatnika, a proizvodni pogon projektiran je za visoko-kvalitetnu obradu hrane gdje postoje odvojeni odjeli kao što su pripremnica za povrće, mesnica i ribarnica, što hotelskim kuhinjama osigurava već pripremljenu sirovinu spremnu za daljnju obradu. Transport hrane osiguran je u potrebnom temperaturnom režimu te je tako osigurana neprekinutost hladnog lanca. Centralna kuhinja Vinež mjesto je i u kojem se pripremaju i iz kojeg se svakodnevno distribuiraju kvalitetni i zdravi školski obroci za učenike OŠ Matije Vlačića i Centra Liče Faraguna iz Labina, u sklopu društveno odgovornog projekta "Valamar brine za marende fine" na koji se osvrnuo gradonačelnik Labina Valter Glavičić.

(Snimio: Milan Pavlović)(Snimio: Milan Pavlović)

"Nakon što smo se nedavno na licu mjesta, u školi Matije Vlačića i Centru Liče Faraguna, uvjerili kako naša djeca uživaju u kvalitetnim obrocima, danas smo se uvjerili i u kvalitetu samih uvjeta prilikom pripreme obroka. Ovakva razina prehrane za naše najmlađe je nešto čemu težimo i na čemu radimo sustavno već godinama u Labinu. Sva ulaganja u kuhinje vrtića i škola proteklih godina osigurala su nam da se mlađim generacijama spremaju zdravi obroci, uz posebnu pažnju na nutritivne vrijednosti same hrane ali i sve veće korištenje ribe i morskih plodova prilikom spremanja obroka. Zahvaljujem se Valamaru na ovako kvalitetnom projektu kojim smo u navedenim školama prehranu podigli na višu razinu, a našim najmlađima uz kvalitetniju prehranu gradimo i mnogo zdravije navike što je danas izuzetno važno", kazao je on.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater