"Umagični blagdani"

Trinaesti umaški advent donosi niz vrhunskih izvođača i ukusnu gastro ponudu

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Umag)

(Foto Grad Umag)


Ovogodišnja božićna manifestacija "Umagični blagdani – Natale Umagico" u prosincu otvara "svoja vrata" te od 21. pa sve do prvog dana u Novoj godini, donosi niz izvođača, ali i jedinstvene Umagične kućice koje će nuditi bogatu paletu ića i pića.

Trg 1. svibnja, odnosno Umagični trg, tijekom ove adventske manifestacije, u raznim će kućicama posjetiteljima pružati bogatu ponudu slatkih i slanih delicija. Svaki će dan u njihovoj ponudi posjetitelji moći uživati već od 10 sati ujutro.

Umagične će blagdane svečano otvoriti glazbena diva Radojka Šverko, prof. Vladimir Babin te klapa Motovun božićnim koncertom u Umagičnoj dvorani 21. prosinca u 19 sati. Koncert je tradicionalno besplatan te predstavlja božićni poklon svim sugrađankama i sugrađanima.

Prije samog koncerta, u atriju Kazališta, svečano će biti otvorena izložba "Kalendar Grada Umaga 2024." kojom će biti predstavljeno dvanaest odabranih fotografija za, već tradicionalni, kalendar u kojem građani i ljubitelji grada predstavljaju Umag kroz svoj objektiv.

Nakon božićnog koncerta, na Umagičnom trgu će posjetitelje cijelu večer zabavljati Etienne & Tempera band.

Narednog dana, u petak 22. prosinca, u Umagičnoj dvorani će Teatar Naranča u 18 sati izvesti predstavu "Božićna priča". U 20 sati na pozornicu na Umagičnom trgu stižu Neno Belan & Fiumensi.

Subotnje jutro je rezervirano za grupu Febra, dok je subotnja večer rezervirana za prekrasnu Taru.

Na Badnje jutro će predstavnici Grada Umaga i Turističke zajednice grada Umag na Umagičnom trgu građanima dijeliti bakalar, bilten Humagum i Kalendare Grada Umaga za 2024., dok će ih s pozornice zabavljati bend Whiteheads čiji je frontman Djed Božićnjak koji će se prije i nakon koncerta fotografirati i družiti s mališanima.

Badnje će večer biti u tonu vrhunske zabave i plesa uz Laguna Band koji će krenuti u s koncertom u 22 sata te, uz pauzu tijekom Polnoćke, nastaviti do sitnih jutarnjih sati.

Blagdani nastavljaju 26. prosinca uz energičnu atmosferu i tradicionalnu HO HO HO run utrku u organizaciji SRD Olimpik. Tijekom cijeloga trajanja eventa natjecatelje i gledatelje će zabavljati DJ Sciglio fantastique, a u 18 sati se u Umagičnoj dvorani prikazuje film "Aquaman 2".

U srijedu, 27. prosinca, u večernjim će satima posjetitelje zabavljati DJ Antonio Pren, da bi u četvrtak, 28. prosinca DJ Fabris priredio jedinstveni Winter Latino Party na kojem svi ljubitelji latino-američkih plesova mogu pokazati svoje plesno umijeće.

U petak, 29. prosinca, stiže bend Adastra, a za glazbeni repertoar subotnjeg jutra bit će zadužen mladi bend Madeleine.

Večer prije dočeka Nove godine u Umag stiže nenadmašivi Matija Cvek, čiji će koncert predstavljati uvertiru u posljednji dan ove 2023. godine.

Zadnji dan godine kreće već u jutarnjim satima, uz bend Little Whisper, a navečer je za zagrijavanje zadužen DJ Shurki,  a u Novu godinu će posjetitelje uvesti energični bend Vigor.

Točno u ponoć nebo će obasjati vatromet. Atmosferu će i nakon Vigora zadržati zagrijanom DJ Shurki koji će i zaključiti ovu večer.

Prvi dan u Novoj godini predstavljat će i posljednji dan Umagičnih blagdana. Adventske će kućice otvoriti vrata u 11 sati, a svoj će start na Umagičnom trgu imati biciklisti novogodišnje biciklijade u organizaciji BK Umag, kojom se Nova godina započinje u zdravom i aktivnom duhu.

Ovogodišnje trinaesto izdanje Umagičnih blagdana donosi odličnu zabavu, široku paletu ukusne gastro ponude te vrhunsku blagdansku atmosferu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater