bespravna konstrukcija

Investitor je izigrao sve propise i postavio reklamni pano unatoč zabranama

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Vodnjan)

(Foto Grad Vodnjan)


Komunalno redarstvo Grada Vodnjan danas je stopiralo bespravni pokušaj postavljanja konstrukcije za svjetleći reklamni pano na zelenoj površini uz prometnicu DC75 – na izlazu iz Vodnjana u pravcu Pule. No, nažalost, već danas poslijepodne investitor je izigrao sve propise i postavio konstrukciju unatoč zabranama.

Suglasnost za postavljanje reklamnog panoa nije izdao ni Grad Vodnjan-Dignano niti Hrvatske ceste. Napominjemo da suglasnost nije izdana niti za ijedan drugi zahvat na toj poljoprivrednoj površini u vlasništvu pravne osobe iz Pule.

Unatoč tome, vlasnik zemljišta od svibnja 2023. kada je komunalni redar sastavio prvi zapisnik o nedopustivom nasipavanju oranice, učestalo izvodi nedozvoljene zahvate i oglušuje se na sva upozorenja. Bez suglasnosti Hrvatskih cesta otvorio je izlaz na državnu prometnicu, a naknadno je uz prometnicu betonirano postolje stupa za reklamni pano.

Ovaj posljednji pokušaj postavljanja konstrukcije panoa dogodio nakon što mu je 14. studenog 2023. izdan prekršajni nalog zbog nasipavanja zemljišta protivno odredbi Zakonu o gospodarenju otpadom, kojim mu se izriče novčana kazna od 13.272,28 eura.

Redovno održavanje kolnika od odmorišta do Plodina, koje je počelo danas nije u korelaciji s nedozvoljenim aktivnostima na poljoprivrednom zemljištu, potvrdili su nam iz Hrvatskih cesta.

Grad Vodnjan nastavit će, u okviru svojih ovlasti, provoditi mjere kako bi spriječio daljnje bespravne zahvate i uklonio bespravnu gradnju. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater