REAGIRANJE NA ŠEKSOVU IZJAVU

Marin Lerotić: "Ideja Istre kao regije ne znači odcjepljenje, već jačanje najrazvijenije regije u Hrvatskoj i decentralizacija kojom se jačaju regionalne vrijednosti"

| Autor: Glas Istre
Marin Lerotić (Snimio Damjan Tadić / Cropix)

Marin Lerotić (Snimio Damjan Tadić / Cropix)


"Ideja Istre kao regije ne znači odcjepljenje Istre, već jačanje najrazvijenije regije u Hrvatskoj i decentralizacija kojom se jačaju regionalne vrijednosti", poručio je saborski zastupnik Marin Lerotić reagirajući na izjave Vladimira Šeksa u razgovoru za Glas Istre, objavljenom danas u tiskanom izdanju kao i na portalu.

Podsjetimo, Šeks je kroz razgovor spomenuo neke europske regije koje već dugo vremena imaju neku vrstu posebnog statusa autonomije unutar svoje države. "To su države u državi. Sa stajališta HDZ-a, to je rak rana. Ja sam tu rak ranu suzbijao i u Istri kada je osnivač IDS-a Pauletta pokušavao napraviti Istru kao regiju. To smo sasjekli ognjem i mačem", oštro je ustvrdio Šeks, na što je Lerotić i reagirao.

"Tadašnjoj hrvatskoj vlasti smetao je i Statut Istarske županije koji promiče dvojezičnost, multikulturalnost, prekograničnu suradnju i brojne druge europske vrijednosti kojima se i aktualna Vlada danas ponosi, a tada ih je s prijezirom odbijala. Samo istarski turizam čini 7% ukupnog hrvatskog BDP-a ili gotovo 5 milijardi eura. Istra je danas lokomotiva razvoja Hrvatske i najpoželjnije mjesto za život. Istra je dokaz da su istarske politike bile avangardne i daleko ispred svog vremena, a Istrijani nikada neće zaboraviti poruku tadašnje vlasti da odu u Italiju", poručio je Lerotić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum