otišli su korak dalje

U ovoj istarskoj općini nema više kako se hoće: Zabranili gradnju dvokatnica, ograničili gradnje ravnih krovova, a vlasnici parcela uz svako parkirno mjesto dužni su - posaditi stablo!

Izmjenama prostornog plana smanjena je i dopuštena visina ogradnog zida pa se po novom može napraviti maksimalno metar zidanog (čvrstog) dijela plus još pola metra žive ograde * S obzirom na potrebe, Općinsko vijeće je odlučilo da će se proširiti kapacitet postojećih grobnih mjesta za novih 68

| Autor: Anđelo Dagostin
Veliki iskorak

Veliki iskorak


Izmjenama prostornog plana, Općinsko vijeće Kaštelir-Labinci znatno je ograničilo gradnju ravnih krovova na području općine. Na taj su se način i o ni pridružili drugim jedinicama lokalne samouprave koje su ovakvu odluku već donijele, s ciljem očuvanja autohtone istarske arhitekture.

Izmijenjen je i koeficijent iskoristivosti parcela, odnosno taj je koeficijent smanjen, što za sobom automatski povlači i manje volumene objekata. Ujedno je smanjena najveća dopuštena katnost, s P+2 na P+1.

- S druge strane, povećali smo za 10 posto obaveznu količinu zelenih površina na parceli te uveli novitet prema kojem je vlasnik parcele dužan za svako parkirno mjesto zasaditi 1,5 stabla, odnosno visoko drvo. Na taj način želimo dobiti veću kvalitetu tla i više zelenih površina, kaže načelnik Općine Kaštelir-Labinci Đulijano Petrović i dodao da je izmjenama Prostornog plana smanjena i dopuštena visina ogradnog zida pa se po novom može napraviti maksimalno metar zidanog (čvrstog) dijela, plus još pola metra žive ograde.

Dana je suglasnost za potpisivanje sporazuma o sufinanciranju kreditne obveze za adaptaciju i opremanje Odjela za dječju rehabilitaciju u Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju "dr. Martin Horvat" Rovinj u visini od 14 tisuća eura. Općinsko vijeće odredilo je proračunska sredstva za sustav civilne zaštite u 2023. godini, a prezentirano je i prihvaćeno policijsko izvješće po kojem je stanje sigurnosti u ovoj općini zadovoljavajuće.

Kako bi se pomoglo mladima koji se redovno školuju, usvojena je odluka o sufinanciranju troškova školovanja srednjoškolaca i studenata prema kojoj svi dobivaju 25 eura na mjesec, kroz deset mjeseci u godini, pri čemu je jedini kriterij redovno školovanje.

S obzirom na potrebe, Općinsko vijeće je odlučilo da će se proširiti kapacitet postojećih grobnih mjesta za novih 68.

Usvojena je i odluka o odabiru najpovoljnije ponude za izradu kontejnerskog društvenog doma u naselju Rogovići. Riječ je o naselju koje je dislocirano od Kaštelira i većine zbivanja pa će se, prema želji mještana, urediti mali društveni dom gdje će vrijeme, u različitim aktivnostima, moći provoditi sve generacije.

Društveni dom bit će smješten u opremljenom kontejneru površine 45 četvornih metara koji će imati sanitarni čvor, sustav grijanja i hlađenja, kompletne instalacije te sve što je potrebno za svrhu kojoj će služiti. Vrijednost investicije je 31 tisuća eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum