sudjelovali brojni volonteri

U eko-akciji u Barbarigi prikupljeno 1.420 kilograma otpada

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Eko-akcija u Barbarigi

Eko-akcija u Barbarigi


Za vikend je provedena eko-akcija u Barbarigi, koju je organizirao Grad Vodnjan i komunalno poduzeće Contrada u sklopu natječaja "Od izvora do mora".

Na natječaj se prijavilo 28 hrvatskih gradova, među kojima i Vodnjan, koji su trebali do 31. svibnja organizirati i održati jednodnevne akcije čišćenja ambalažnog otpada na svom području u suradnji s lokalnim nevladinim udrugama i građanima volonterima. Organizatori su osigurali nagradni fond u ukupnom iznosu od 42.000 eura namijenjen kupnji sadnica stabala. Iznos će, ovisno o vrsti sadnica i potrebama gradova, biti raspoređen između tri pobjednička grada.

U eko-akciji u Barbarigi prikupljeno je 1.420 kilograma otpada; manjim dijelom uz šetnicu Nove plaže u Barbarigi, dok se većina nalazila na ilegalnom deponiju na području bivše "Sahare" u Barbarigi. Ovo je bila druga eko-akcija na području Grada Vodnjana ove godine, a u obje akcije sudjelovali su Eko-aktivisti Vodnjana, DVD Vodnjan, DVD Peroj, Ronilački klub Loligo, članovi festivala Escape the City, Contrada d.o.o., Castelier d.o.o., vijećnici Gradskog vijeća Grada Vodnjana te borjni aktivni građani i gostima koji je stalo da Vodnjanština bude što čišća.

Cilj eko-akcija je senzibiliziranje javnosti i podizanje svijesti građana, udruga, institucija i ustanova o potrebi djelovanja čišćenjem i sprječavanjem ilegalnih deponija te poticanje društvene i ekološke odgovornosti. Kako veli Cinzia Boljun Papić iz Eko-aktivista Vodnjanštine, svi sudionici zajedno išli su s istim ciljem - za čist i zdrav okoliš!

- Za nas je to već pobjeda, jer oko deset kubika otpada više ne zagađuje i ne narušava izgled našeg prekrasnog okoliša, rezimirala je akciju Boljun Papić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini