Odvažni mali planinari

Zujalice iz pazinskog vrtića "Olga Ban" popele se na Žbevnicu

| Autor: Marcello Rosanda
Zujalice iz pazinskog vrtića "Olga Ban"

Zujalice iz pazinskog vrtića "Olga Ban"


Da nikad nije rano postati planinar pokazala je mješovita odgojno-obrazovna skupina Zujalice iz dječjeg vrtića "Olga Ban" Pazin koja se u petak uputila u pravu planinarsku avanturu - na vrh Žbevnica.

Odgajateljice Amadea Družetić i Lucija Jedrejčić kažu da je iskustvo planinarenja potaknulo kod djece veću brigu i svijest o prirodi oko njih, želju da upoznaju razno bilje i životinje na tom području te da nauče pravila u planinarenju.

Uz pomoć planinarskih vodičkinja PD Pazinka Patricije Jedrejčić i Sonje Levak, djeci su prenesene osnove planinarske etike - kako se hoda planinarskim stazama, što su markacije i čemu služe. Vodičkinje su ih upoznale i s planinarskim dnevnikom i upisnom knjigom u kojima su djeca ostavila svoj trag.

Zujalice su dio dana provele u planinarskom domu Žbevnica HPD Planik Umag u kojem ih je ugostio predsjednik Društva Danijel Maglica. Suradnja odgojno-obrazovne ustanove i planinarskih društava svakako je rezultirala novim idejama za buduće pohode, a sve zajedno podsjetila da djeca često mogu i više od onog što od njih očekuju odrasli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum