POTRAGA ZA RIBARIMA IZ UMAGA

Nešto je uočeno ehosonderom na dnu mora kod Novigrada. Ronioci su u akciji

| Autor: Marcello ROSANDA
Dolores Brenko Škerjanc (CROPIX)

Dolores Brenko Škerjanc (CROPIX)


Dolores Brenko Škerjanc, lučka kapetanica Pule, iznijela je danas novosti o potrazi za dvojicom ribara koji su nestali nakon što su u utorak po nevremenu isplovili iz Umaga.

"Danas smo krenuli na dva područja pretraživanja. Uključile su se dvije brodice pulske kapetanije koje pretražuju na poziciji gdje je zadnji put lociran mobitel nestalih ribara. Obalna straža i riječka kapetanija pretražuju južno, a uključena je i talijanska strana", kaže Brenko Škerjanc, dodavši da su sinoć na ehosonderu policijskog broda uočili nešto što bi moglo biti na dnu na poziciji gdje je zadnji put lociran mobitel nestalih ribara.

"Zbog toga smo se jutros organizirali i angažirali ronioce specijalne policije iz Pule. Oni su trenutno na poziciji i zasad još uvijek nemam informacija da bih mogla potvrditi o čemu se radi i što je to na dnu mora", dodala je i pojasnila da se radi o poziciji oko deset milja od Novigrada, a dubina je 27,7 metara.

"Vani je policijski brod s njihovim roniocima, a suport su i ronioci Istarske županije, kao i dvije brodice pulske Lučke kapetanije. Ne znamo što je dolje, ne mogu vam potvrditi i ne bih htjela špekulirati. Kada ronioci budu zaronili obavijestit ćemo javnost", rekla je kapetanica.

Zahvalila se INA-i koja je također pomogla brodom kojeg su angažirali. Oni su, ističe, također uočili nešto na dnu mora na istoj lokaciji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter