PRONAŠLI RUPU U ZAKONU

Česi u Ližnjanu od kuće napravili hotel koji iznajmljuju, a ne plaćaju niti jednu naknadu!

Tijekom ljeta u kući boravi nekoliko starijih osoba i po 50-ak djece koja tamo galame i tulumare, a nigdje nisu zavedena ni prijavljena. Osim toga, oni uznemiruju susjede, a na apele da se smire kažu da je to njihova kuća i da smiju raditi što god žele

| Autor: Marcello Rosanda
"Češka kuća" u Ližnjanu kao da je van dometa svih zakona

"Češka kuća" u Ližnjanu kao da je van dometa svih zakona


Ovih su se dana u našu redakciju javili revoltirani mještani Ližnjana koji već nekoliko godina muče muku s jednom kućom u kojoj ljeti boravi gomila djece iz Češke, bez ikakve prijave i plaćanja bilo kojih davanja. Naime, ti Česi su registrirani kao umjetnička udruga te na taj način, vele susjedi, nastoje izbjeći svaku vrstu obaveze prema hrvatskoj državi. Također, stvaraju buku, a njihov bazen stoji otvoren i pun vode čak i po zimi, što je ugroza za okolinu.

Problem traje, kažu nam, već sedam godina, a nadaju se da će se riješiti upravo objavom u medijima. Jedna od susjeda, Celina Dobranović, prepričava nam da su Česi prije sedam godina kupili obiteljsku kuću i tako postali njihovi susjedi.

ggU malom bazenu koji je otvoren i ljeti i zimi, dnevno se kupa i do 50 osoba

"Kroz par mjeseci pretvorili su kuću u hotel ili hostel, nismo sigurni jer nam unutrašnjost nije poznata", kaže Dobranović, dodavši da tu postoji još jedan problem, a to je potencijalno zračenje sa krova.

"Bivši vlasnici su stavili repetitor na krov kuće, dobili novac za to i odselili, kada su kuću prodali Česima. Nama su ostavili 24 satno zračenje i Čehe", kaže nam naša sugovornica.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum