Od 7. do 30. travnja u ugostiteljskim objektima TZ središnje Istre

Kreću "Šetimane fritaja središnje Istre"

Ugostitelji će nuditi fritaje - tradicionalni istarski objed u kombinacijama raznih sastojaka, među kojima će glavno mjesto zauzimati samoniklo bilje dostupno na području Istre upravo u proljetnom razdoblju, kao što su šparuge, maslačak i medvjeđi luk uz, naravno, domaća jaja * Preporučeno je da se gosti pravodobno najave konobama  

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


U Konobi Jelenić u Lušetićima kraj Pazina održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen početak gastronomske manifestacije Šetimane fritaja središnje Istre, koja će se odvijati od 7. do 30. travnja u ugostiteljskim objektima TZ središnje Istre.

Na konferenciji su sudjelovali te predstavili manifestaciju - Sanja Kantaruti - direktorica TZ središnje Istre, Samanta i Adriano Jelenić - vlasnica konobe Jelenić i Svetlana Buljan - predsjednica ceha ugostitelja UO Pazin.

Cijene fritaja od 5,30 do 8 eura

- Cilj svih naših enogastronomskih manifestacija u organizaciji Turističke zajednice središnje Istre upravo je promocija naših ugostiteljskih objekata i naše gastronomije. To činimo kroz četiri manifestacije koje sami organiziramo, ali i redovito održavamo i sufinanciramo edukacije za ugostitelje, a cilj je unapređenje ponude i daljnja promocija naših objekta, kazala je direktorica TZ središnje Istre Sanja Kantaruti.

Kako su istaknuli, u navedenom će razdoblju ugostitelji nuditi fritaje - tradicionalni istarski objed u kombinacijama raznih sastojaka, među kojima će glavno mjesto zauzimati samoniklo bilje dostupno na području Istre upravo u proljetnom razdoblju, kao što su šparuge, maslačak i medvjeđi luk uz, naravno, domaća jaja.

Cijene fritaja kretat će se od 5,30 do 8 eura, a kušati ih se može u četiri ugostiteljskih objekata.

Konoba Dišpet u Zajcima kraj Pićna (radno vrijeme od četvrtka do nedjelje od ¸13 do 23 sata) nudi: Fritaja sa šparogama i pršutom, Proljetna vege fritaja, Fritaja s pancetom i tikvicama (5,30 eura). Konoba Jelenić (radno vrijeme od ponedjeljka do petka po najavi, a subotom i nedjeljom od 13 do 22 sata) se odlučila na ove fritaje: Fritaja s pršutom/pancetom, Fritaja s vazmenim lukom/medvjeđim lukom, Fritaja s kobasicom, Fritaja s maslačkom i divljim radićem, Fritaja sa šparogama (8 eura).

Fritaja s vazmenim lukom

Tomažova konoba u Voštenima kraj Svetog Lovreča (radno vrijeme od utorka do četvrtka po najavi, a od petka do nedjelje od 13 do 22 sata) nudi ovo: Fritaja sa šparogama i pancetom, Fritaja sa špaletom i mladim lukom, Fritaja s tartufima, Fritaja s kobasicama i rukolom (8 eura).

Konačno, Konoba Marino iz Gračišća (radno vrijeme od ponedjeljka do subote od 14 do 22 sata, nedjeljom i praznikom od 13 do 22 sata, a srijedom zatvoreno) odlučila se za ove fritaje: Fritaja s hmeljem, Fritaja s vazmenim lukom, Fritaja s gljivama, pršutom i parmezanom (6 eura).

Preporučeno je da se gosti pravodobno najave konobama. Organizatori gastronomske manifestacije su Turistička zajednica središnje Istre, a suorganizator Udruženje obrtnika Pazin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter