PROLJETNI KONCERTINO

Na četiri koncerta u Labinu nastupilo stotinjak djece različitih uzrasta koja su svirala na harmonici, gitari, klaviru, violini

| Autor: Branko BIOČIĆ
"Aladin" (snimio Branko Biočić)

"Aladin" (snimio Branko Biočić)


Drugi labinski, a ukupno četvrti po redu Proljetni koncertino učenika Umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina predstavio je u 26 točaka mnoge nadarene mlade glazbenike. Ukupno je na četiri koncerta nastupilo stotinjak djece različitih uzrasta koja su svirala na harmonici, gitari, klaviru, violini, klarinetu, flauti i udaraljkama i pritom pokazala nadarenost na početku svog glazbenog puta.

Osim brojnih proljetnih koncerata učenici i učitelji labinske Umjetničke škole su iznimno aktivni na svim područjima svog djelovanja. U labinskom kinu izveli su premijeru plesne predstave "Aladin" koja će u travnju reprizno biti izvedena u Buzetu i Lovranu. Poznata priča o Aladinu, ispričana kroz plesne korake, kazuje o vječnoj ljubavi u kojoj dobro pobjeđuje zlo.

Riječ je o godišnjoj produkciji učenika Plesnog odjela Umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina te područnih odjela Buzeta i Lovrana, kao i najmlađih polaznika pripremnog plesnog programa, u koreografiji plesnih učitelja Vitalija Kloka, Melite Spahić Bezjak, Marjam Ristić i Tanje Grgić.

Za produkciju, pripremu i izvedbu zaslužuju čestitke. Kako se bliži kraj školske godine neće nedostajati raznih glazbenih i plesnih susreta te festivala u organizaciji ove škole, a 22. travnja udaraljkaški ansambl Bim bam nastupit će u Pitomači.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter