Ekološka akcija

Udruga Motovun Offroad očistila prilazni put do slapa poznatijeg kao "Pod Krogom"

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Slap Pod Krogom

Slap Pod Krogom


Protekle nedjelje udruga Motovun Offroad organizirala je hvalevrijednu ekološku akciju prilikom koje je očišćen u potpunosti obrastao prilazni put do slapa kojega poznatijeg kao "Pod Krogom", a nalazi se nedaleko sela Divjaki.

Velike količine krupnog otpada neodgovorni vlasnici godinama su bacali s vrha litice u ponor navedenog slapa pa je sav krupni otpad kojega je trebalo ukloniti bio na vrlo nepristupačnoj lokaciji.

Udruga Motovun Off road je čišćenjem prilaznog puta pripremila uvjete za uklanjanje velike količine krupnog otpada te je najavljena sljedeća akcija u kojoj će u suradnji s Općinom Motovun i Turističkom zajednicom Općine Motovun biti uklonjen sav krupni otpad s lokacije. Čišćenjem puta i uklanjanjem krupnog i ostalog otpada s navedene lokacije stanovnici te posjetitelji Motovuna i okolice dobivaju još jedno izletište u prirodi.

Općina Motovun planira organizirati još nekoliko ekoloških akcija po mjesnim odborima Motovunštine kako bi se uklonio odloženi krupni i ostali otpad. U općinskoj upravi se nadaju da će se ekološkim akcijama odazvati stanovnici Općine Motovun, a pozvani su sudjelovati i svi ostali zaljubljenici u prirodu te svi koji svojim sudjelovanjem žele osvijestiti one pojedince koji se prema prirodi ponašaju nemarno i neodgovorno.

Komunalno redarstvo Općine Motovun najavljuje pojačane kontrole, novčane sankcije i prekršajne prijave za svako odlaganje otpada u prirodi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum