Ovog vikenda 'Fešta od rožic'

Ljubitelji cvijeća od petka mogu uživati u Savičenti i ponijeti kući omiljenu biljku

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Osim već uobičajene bogate ponude raznovrsnog cvijeća, ljetnica, trajnica, grmova i sadnica stabala, u programu su i razna edukativna predavanja i radionice. Između ostalog, održat će se predavanje na temu "Kako koristiti mediteransko bilje u svrhu zdravlja" te dvije radionice "Decoupage za sve uzraste" i "Izrade cvjetova od moosgummi za odrasle"

Već tradicionalna manifestacija po kojoj je Savičenta već postala prepoznatljiva Festival cvijeća "Fešta od rožic" u srcu južne Istre po 16. put će se održati tijekom ovog vikenda na svom starom mjestu, Placi ispred Kaštela Morosini Grimani. Otvorenje je predviđeno u petak u 13 sati uz prigodan program, a cijela će manifestacija trajati sve do 2. travnja.

Uređenje okućnica

Osim već uobičajene bogate ponude raznovrsnog cvijeća, ljetnica, trajnica, grmova i sadnica stabala, u programu su i razna edukativna predavanja i radionice. Između ostalog, održat će se predavanje na temu "Kako koristiti mediteransko bilje u svrhu zdravlja" te dvije radionice "Decoupage za sve uzraste" i "Izrade cvjetova od moosgummi za odrasle". Predstave, predavanja i radionice se ne naplaćuju.

Dakle, riječ je o sajmu kojem se vesele svi u ovom dijelu Istre, koji je već postao prepoznatljiv, kako domaćima tako i gostima te važan u gospodarskom i turističkom smislu. Sajam tijekom tri dana posjeti veliki broj ljudi, od ljubitelja cvijeća do vlasnika apartmana i raznih agroturističkih imanja, iznajmljivači, kao i vlasnici ostalih smještajnih jedinica iz cijele Istre i dijela Primorsko-goranske županije.

Na sajmu će se predstaviti proizvođači cvijeća iz cijele Hrvatske što pruža veliku mogućnost izbora za svakog, od sadnica cvijeća, ukrasnog i začinskog bilja, preko lončanica i stablašica, sve do aromatičnog bilja, dakle bilje kojim se uređuju okućnice i vrtovi u pripremi za turističku sezonu.

Organizirana izvan glavne turističke sezone, "Fešta od rožic" od velikog je značaja za cijeli ovaj kraj nudi kvalitetan sadržaj u predsezoni te potiče uređenje okućnica. Tim razigranim i obojanim 'festivalom cvijeća u srcu južne Istre' započinju mnoga događanja koja će i ove godine, u Svetvinčenat privući mnoge domaće i strane turiste.

Bogat program

Dakle u petak je otvaranje na Placi u 13 sati uz nastup Dječjeg vrtića "Balončići", OŠ Savičenta i OŠ Juršići te KUD-a Savičenta s najmlađom skupinom i voditeljima Valentinom Matijaš Butković, Jasnom Galant i Jasminom Jelenić. U zabavnom dijelu programa sudjelovat će i Studio Art Dance s voditeljicom Tatjanom Samuele Ban. Program se nastavlja u subotu, 1. travnja. U 10 sati na rasporedu je predavanje "Kako koristiti mediteransko bilje u svrhu zdravlja" predavačice Dubravke Orlić Bašlin dipl. ing. agr., a održat će se u kaštelu Morosini Grimani. Od 12 do 13 sati na rasporedu je radionica decoupage za sve uzraste voditeljice Ede Mirković iz "EdaArta". I ova se radionica održava u kaštelu Morosini Grimani kao i slijedeća radionica za odrasle izrade cvjetova od moosgummi voditeljice Milene Predan koja će se održavati od 13 do 14 sati. U 14 sati na rasporedu je nastup KUD-a Savičenta i njihove srednje i velike skupine na Placi, a u 15 sati na Placi nastupa Fiss Trio.

U nedjelju, zadnjeg dana sajma, osim izložbe cvijeća, posjetitelji mogu uživati u nastupu KUD-a Savičenta sa svim skupinama u 13 sati na Placi. Radno vrijeme sajma je u petak od 12 do 20 sati, u subotu od 9 do 18 sati i u nedjelju od 9 do 18 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini