INVESTICIJA OD 18 MILIJUNA EURA

Dalmatinski "kralj gradnje" bivši Napoleonov zatvor u Rovinju pretvara u stambeno-poslovni objekt

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
 Vizualizacija budućeg izgleda poslovno-stambenog objekta u Rovinju

Vizualizacija budućeg izgleda poslovno-stambenog objekta u Rovinju


U proljeće 2025. godine planiran je dovršetak poslovno-stambenog objekta na mjestu nekadašnje hladnjače od Mirne, a koja je izgrađena u prenamjenjenom zatvora iz doba Austrijskog Carstva.

Rovinjcima je ova lokacija poznata kao Napoleonov zatvor ili utvrda, jer postoji legenda da su upravo u vrijeme francuske vladavine srušene dvije uljare i započela gradnja utvrđenog objekta na Valdibori, a kojeg su završili Austrijanci kada su od Francuza preuzeli Istru. Poslovno-stambeni kompleks bit će izrađen nakon što se sruši postojeći objekt čiji zidovi broje više od 200 godina.

Zanimljivost u ovoj investiciji je da je jedan od najznačajnijih investitora splitski građevinski, ugostiteljski i hotelijerski poduzetnik koji je zbog svojih poslova prije dvije godine završio u splitskom zatvoru!

Riječ je o Zvonku Kotarcu koji se u medijskim istupima nazvao "najveći splitski graditelj nakon Dioklecijana", a kojeg je Slobodna Dalmacija prozvala splitski i dalmatinski "kralj gradnje".

On je zajedno s bratom Ivanom i Mariom Jukićem (vlasnikom trgovine "Mister Mot") te još devet osumnjičenih uhićen u "Operaciji Banovina". Protiv njih je USKOK otvorio istragu zbog sumnje u kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanje na ta djela te krivotvorenje isprava, čime je, prvenstveno Kotarcu i Jukiću, omogućeno da se nezakonito dokopaju viška kvadrata na kojima su potom zaradili, po mišljenju USKOK-a, više milijuna eura.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter